Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

I. A třída: Lišov naložil po přestávce Ševětínu, derby v Olešnici zhlédlo 460 diváků!

 
pondělí, 24. srpna 2020, 10:13

Jihočeský kraj - Oba nováčci vstoupili do I. A třídy nerozhodnými výsledky. Netolice vybojovaly cenný bod v Semicích, Strunkovice se musely doma spokojit remízou s Velešínem. Jinde se na úvod soutěže góly šetřilo, v pěti zápasech nepadl žádný ze hry, zatímco na trávnících Lišova a českobudějovické Slavie napadalo po devíti trefách.

Sousedovický Znakon (klub se přejmenoval z Westry) utrpěl na domácím trávníku od Plané čtyřgólový příděl. Hosté rozhodli o pohodovém vítězství už do přestávky. Nová Ves doma remizovala Prachaticemi, když vyrovnání zařídil až proměněný pokutový kop čtyři minuty před závěrem Zbyňkem Holým. Nerozhodně dopadl souboj mezi Semicemi a nováčkem soutěže z Netolic. Diváci žádný gól neviděli.

Koření fotbalu chybělo také zápasu ve Vodňanech. Domácí pod vedením nového trenéra Rudolfa Otepky uhráli remízu s jedním z favoritů soutěže Roudným. V historické premiéře v I. A třídě se rozešel strunkovický Blaník bez gólů s Velešínem. V obou zápasech bylo k vidění jen minimum vyložených šancí.

V loňském podzimu výborně hrající Trhové Sviny vyhrály zaslouženě derby v Olešnici před rekordní návštěvou. O výsledku rozhodly skvělým nástupem a po deseti minutách hry si zajistily náskok 3:0. Čestný úspěch domácích zaznamenal osm minut před koncem první půle Drtina. Ve druhém poločase se již utkání pouze dohrávalo bez gólového efektu. Vimperk udolal Kaplici gólem z penalty za faul Fišera na Málka v závěru první půle. Roli spolehlivého exekutora na sebe vzal tradičně kapitán Petr Vondrášek.

Hluboká zahájila vítězně

Hluboká nad Vltavou s novým koučem Ladislavem Táborským jako největší favorit skupiny B bezpečně potvrdila ambice ve Čtyřech Dvorech. Podle výsledku obou mužstev v loňském podzimu je asi pro někoho překvapením hladká prohra Chýnova se suchovrbenskou Lokotkou. Domácí své šance proměňovali a naopak hosté se třemi posilami a navrátilcem Jaroslavem Práškem z Rakouska trefili třikrát pouze tyč. Jejich jediný gól v utkání zaznamenal právě pouze Prášek na začátku hry proměněním nařízeného pokutového kopu. Chýnov udělal velké množství chyb v defenzivní činnosti, které rozjetá Lokomotiva nemilosrdně trestala.

Slavia České Budějovice prohrála s posíleným Kovářovem. V hektickém závěru vedli domácí ještě v 89. minutě 4:3!. Naději na výhru jim zhatil proměněný pokutový kop a dalším proměněným pokutovým kopem v 5. minutě nastaveného času dokonce prohráli. Oba proměnil zkušený Jakub Svojše. Slávistům byl vyloučen v nastaveném čase výborně chytající brankář David Maruška. Dva góly hostů zaznamenali noví hráči. Miloslav Fara, stoper z Božetic (hrával i v Dražicích) a Lukáš Sedlák z Milevska.

Debakl utrpělo v Lišově mužstvo ze Ševětína, i když první půle na to zdaleka nevypadala. Mužstva se totiž střídala v inkasovaných gólech a skončila nerozhodně. Ve druhé části hry však přišla pětigólová smršť domácích, třikrát ve využité přesilovce a bylo hotovo. V 58. minutě byl hostům vyloučen Lukáš Chovanec. Třemi góly se v utkání blýskl Libor Pechoč. Meteor Tábor prohrál na domácím trávníků v Čekanicích s Novou Včelnicí gólem Martina Němečka. Po přestávce se Táborským přes značné úsilí vyrovnat nepodařilo.

Jediný nerozhodný výsledek skupiny B se zrodil ve Veselí nad Lužnicí. Domácí remizovali s Nemanicemi. V nedělní dohrávce přijelo do Bernartic mužstvo z Dačic. V první půli hosté jasně domácí herně převyšovali a vytvořili náskok. Domácí to ve druhé půli nezabalili a ve dvou minutách vedení soupeře stáhli na jediný gól. V hektickém závěru zápasu se jim srovnat skóre nepodařilo.

VÝSLEDKY 1.KOLA I. A TŘÍDY


SKUPINA A

TJ Nová Ves – FK Tatran Prachatice 1:1 (0:1)
Branky:
86. Zb. Holý – 43. (pen.) M. Babka. Rozhodčí: Cigáň – M. Pečenka, Studený. DFA: Vrzal. ŽK: 4:3 (Zb. Holý, Žoček, T. Novák, Boháč – Lukeš, M. Babka, Janošťák). Diváků: 80.

FC AL-KO Semice – 1.FC Netolice 0:0
Rozhodčí:
Náprava – Boček, Saidl. DFA: M. Urban. ŽK: 1:3 (Luk. Holub – Staněk, Andres, Jak. Varyš). Diváků: 60.

FC Westra Sousedovice – SK Planá 0:4 (0:3)
Branky:
26. a 31. Carda, 45. Šteyer, 58. O. Hotový. Rozhodčí: Nedvěd – Dimitrov, Picka. ŽK: 4:4 (Mráz, Janáček, Linhart, Milan Glazunov – Kořínek, Tibitanzl, Kitzler, O. Hotový). Diváků: 60.

FK Vodňany – TJ Malše Roudné 0:0
Rozhodčí:
Boček – Náprava, Saidl. DFA: M. Novotný. ŽK: 0:4 (Kadlec, Kodras, Neckář, Malý). Diváků: 70.

TJ Sokol Olešnice – TJ Spartak Trhové Sviny 1:3 (1:3)
Branky:
37. Drtina – 7. Šemro, 9. Chromčák, 10. L. Gažák. Rozhodčí: Jarolím – Šíma, Kovařík. DFA: Brož. ŽK: 2:0 (Fil. Šafránek, Horelica). Diváků: 460.

TJ Šumavan Vimperk – FK Spartak Kaplice 1:0 (1:0)
Branky:
39. (pen.) Vondrášek. Rozhodčí: K. Kříž st. – K. Kříž ml., Ernst. ŽK: 3:3 (Frček, Vondrášek, Uhlík – Fišer, Divoký, Micák). Diváků: 100.

Blaník Strunkovice – FC Velešín 0:0
Rozhodčí:
Slepička – Herzog, Ct. Novotný. DFA: J. Urban. ŽK: 1:1 (Páník – Mikeš). Diváků: 100.


SKUPINA B

SK Čtyři Dvory – TJ Hluboká nad Vltavou 1:3 (0:1)
Branky:
59. Strnad – 9. Jan Novák, 49. Blažek, 55. Antoš. Rozhodčí: Tauber – Písek, Talíř. DFA: Tupý. ŽK: 2:4 (Vajo, Slepička – Hájek, Legdan, Jan Novák, Antoš). Diváků: 55.

TJ Lokomotiva České Budějovice – FC Chýnov 4:1 (3:1)
Branky:
2. Choutka, 22. Ct. Novotný, 35. Květoun, 86. Havrda – 6. (pen.) Prášek. Rozhodčí: Valeš – Kollmann, Juráň. ŽK: 2:4 (Wenzl, Veselý – Doubrava, Peterka, Ursacher, Mládek). Diváků: 50.

TJ Lokomotiva Veselí nad Lužnicí – SK Nemanice 0:0
Rozhodčí:
Jevčák – Žemlička, M. Pečenka. ŽK: 1:2 (Lukáš – Babka, Bašta). Diváků: 50.

SK Slavia České Budějovice – TJ ZD Kovářov 4:5 (2:3)
Branky:
31. Dvořáček, 45. Bravenec, 53. Slípka, 81. P. Kindermann – 15. Fara, 17. Sedlák, 32. Brůžek, 89. a 95. (oba z pen.) Svojše. Rozhodčí: Kollmann – Valeš, Juráň. ŽK: 6:3 (Maruška 2, Slípka, Pinc, Bravenec, Bohůnek - Suchan Kukučka, Svojše). ČK: 1:0 (93. Maruška). Diváků: 70.

SK Lišov – SK Ševětín 7:2 (2:2)
Branky:
27., 54. a 59. (pen.) Pechoč, 16. a 88. Jan Kándl, 51. Petr Kandl, 79. Formánek – 7. Melichar, 35. Petr Novotný. Rozhodčí: Talíř – Crkva, Tauber. ŽK: 1:4 (Shýbal – 2x Chovanec, Kupec, Radim Novotný). ČK: 0:1 (58. Chovanec). Diváků: 110.

FK Meteor Tábor – TJ Nová Včelnice 0:1 (0:1)
Branky:
27. Němeček. Rozhodčí: Brych – R. Mráz, Votava. DFA: Hrinko. ŽK: 2:1 (Janošík, Kolář – Průša). Diváků: 80.

TJ Sokol Bernartice – TJ Centropen Dačice 2:3 (0:3)
Branky:
74. (pen.) T. Fučík, 76. V. Charypar – 25. Točík, 28. Beneš, 42. Hric. Rozhodčí: Tůma – Leiš, Luk. Kadlec. ŽK: 2:1 (18. Fedák, 45. Rakovan – 67. Dedič). Diváků: 135.

Napsal(a) Jan Šerhant | Foto Petr Tibitanzl