Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Soběslav zabojuje o příčky v první pětce

 
sobota, 22. srpna 2020, 14:52

Soběslav – Snad žádného z účastníků minulého divizního ročníku (a nejen jeho) nepotěšil předčasný konec. Spartakovci měli sezonu slibně rozehranou. Po ukončení v 16. kole drželi čtvrté místo s minimální ztrátou na medailové pozice. Kvalitní a stabilizovaný tým Soběslavi se na toto období pokusí navázat i v nadcházejícím ročníku, který bude v pořadí již čtvrtým ve čtvrté nejvyšší republikové soutěži. „Důležitý bude začátek soutěže a zvládnout hlavně domácí zápasy,“ míní před startem trenér Radek Hajič.

Jak hodnotíte letní přípravu? Jste spokojen s účastí a celkově s průběhem?
Letní přípravu samozřejmě ovlivnil všudypřítomný Covid. Odkládaly se zápasy, atmosféra v mužstvu (nejen u nás) nebyla úplně stoprocentní. Nicméně to, co jsme si připravili, jsme víceméně splnili. Do přípravy se zapojilo 22 hráčů, a jejich účast byla oproti předchozím sezonám dobrá, takže v tomto směru jsem spokojený.

Nastaly v průběhu přípravy nějaké komplikace?
Na to jsem víceméně již odpověděl. Bohužel se nám zranil Martin Kuník, takže nebude minimálně první dvě kola. A Honzu Suchana postihla nešťastná událost v rodině. Oba hráči nám ze začátku budou určitě chybět.

Co vám ukázaly přípravné zápasy a jak jste si v nich vedli?
Zápasů moc nebylo, příležitost dostali všichni hráči širšího kádru. Vlivem událostí jsme byli nuceni sáhnout k určitým změnám, tak uvidíme. Sehráli jsme kvalitní zápasy se třetiligovým Benešovem, druholigovým Táborskem a špičku KP (Olešník a Protivín) jsme porazili. Myslím, že jsme připraveni dobře.

Došlo v kádru k nějakým zásadním změnám?
Léto bylo v tomto směru velmi hektické. Musím vyzdvihnout práci předsedy Marka Nývlta, který pracoval intenzivně hlavně na příchodu dvou talentovaných mladíků Říhy a Pavlíka z Táborska. Opačným směrem šli Brabec a Švejda. Podařilo se dotáhnout hostování Jirky Rubicka z Hluboké a ze Sokola S. Ústí se k nám přidal Honza Mrúz, opačným směrem putoval Bouška. Už dříve se znovu zapojil Milan Mazouch. Tomáš Duchoň by měl krýt záda Kuníkovi v brance. Z dorostu s námi trénoval Pokorný. Do pražské Dukly odešel Varačka.

S jakými ambicemi vstupujete do podzimní části?
Nebudu zastírat, že pomýšlíme na první pětku. Kádr je ucelený, za tři roky už kluci spolu něco odehráli. Vědí, co od nich požadujeme, a co pro to musí udělat. Důležitý bude začátek soutěže a zvládnout hlavně domácí zápasy. Derby s Lomem, Katovicemi nebo s Dynamem, to je velká výzva jak pro hráče, tak i diváky.

Koho považujete za největší favorita soutěže?
Tak na to si mohu jen tipnout. Ambicemi postoupit se netají v Č. Budějovicích, silné budou Katovice, Přeštice. Určitě všechny mužstva se na sezonu dobře připravila. I my chceme hrát nahoře, sezona nám ukáže...

Jak se osobně těšíte na sezónu? Půlroční přestávka byla hodně dlouhá…
Samozřejmě se těšíme všichni. Zase se rozběhne ten krásný, ale náročný kolotoč tréninků, zápasů a cestování. Tento půlrok byl náročný pro všechny lidi, sportovců nevyjímaje. Dokonce bych si dovolil tvrdit, že ty sankce a opatření byly zbytečné. Přeji si, aby nadcházející sezona proběhla v klidu a bez omezení. Tak aby práce všech nepřišla vniveč.

Máte obavy, aby se nová sezona kvůli nemoci covid-19 dohrála?
Přiznám se, že jsem odpůrce všech nesmyslných roušek, chaotických rozhodnutí ohledně sportovních akcí. Přeji si, aby se situace z jara už neopakovala. Věřím, že se vše vrátí do starých kolejí.

Kádr FK Spartak Soběslav

Brankáři: Martin Kuník, Tomáš Duchoň, Marek Nývlt

Obránci: Michal Hromada, Jan Suchan, Jan Boháč, Vojtěch Zeman, David Maršík, Jan Pavlík

Záložníci: Filip Vaněk, Petr Bouchal, Aleš Kutner, Matěj Říha, Jan Mrúz, Vojtěch Žalda, Daniel Svoboda, Jiří Rubick, Milan Mazouch

Útočníci: Tomáš Mazouch, Roman Pokorný

Realizační tým:
Trenér:
Radek Hajič. Asistent trenéra: Vladimír Hanzal. Vedoucí mužstva: Michal Lemberka. Trenér brankářů: Marek Nývlt.

Napsal(a) Michal Průcha | Foto Daniel Pekař