Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Rezerva Dynama půjde za postupem. Trenérskou taktovku převzal Tichai

 
sobota, 22. srpna 2020, 10:31

České Budějovice – Se zcela novou tváří na střídačce vstoupí do druhé divizní sezony rezervní celek SK Dynamo. Před letní přípravou byl jmenován novým koučem Jindřich Tichai. Naopak skončil Petr Skála, jenž teď trénuje Třeboň.

Dvaačtyřicetiletý Jindřich Tichai trénoval rok divizní Benátky nad Jizerou a na nové štaci v Dynamu je zároveň asistentem trenéra u prvoligového A-týmu. S divizní rezervou odstartoval přípravu 20. července. „Až na pár zranění probíhala podle plánu. Výsledkově byla uspokojivá, ale herně jsme nepřesvědčili. Potýkáme se s odchodem několika klíčových hráčů. Účast na trénincích a pracovitost je v klubu, jako je Dynamo, samozřejmostí,“ očekává Tichai od hráčů profesionální přístup.

Přípravu si budějovičtí mladíci zpestřili utkáním v rakouském Schremsu. „Sehráli jsme čtyři zápasy s bilancí dvou výher, jedné remízy a dvou proher,“ rekapituluje Tichai, jemuž bude asistovat Jaromír Plocek. Černobílí prohráli v Písku (0:3) a Táboře (1:5), remizovali s béčkem Příbrami (1:1) a zdolali Rakušany 4:1 a v generálce na Složišti Č. Krumlov 2:0. 

„Mužstvo se snaží a je ve většině případů pracovité, běhavé, ale na druhou stranu nezkušené a dělá velké množství taktických chyb,“ ví, na čemž musí zapracovat. „Odešla nám celá záloha (Lindák, Tomek, Pařízek, Sedlák), kádr jsme doplnili odchovanci z naší akademie,“ popisuje změny v týmu.

Béčko loni skončilo na druhém místě a v popředí divize se chce držet i letos. „Věřím, že můžeme bojovat o postup. Do soutěže vstupujeme s těmi nejvyššími ambicemi. Jiné ani mít nemůžeme,“ tvrdí Tichai. Konkurentů na čelní příčky divize A bude několik. „Nechci dělat prognózy před soutěží, ale dobrých mužstev bude více - Přeštice, Klatovy, Katovice, Soběslav,“ jmenuje další favority.

Také v Dynamu se po dlouhé přestávce těší na start fotbalové sezony. „Pauza byla dlouhá, ale trénovalo se, bylo možné odehrát zápasy. Ale soutěž je soutěž, všichni se těšíme,“ uzavírá Jindřich Tichai před svou trenérskou premiérou na půdě Klatov.

Kádr SK Dynamo České Budějovice B

Brankáři: Daniel Kerl

Obránci: Lukáš Kočí, Jan Matuška, Jan Bartoš, Jan Krejčí, Václav Míka, Adam Šmíd

Záložníci: Antonín Sypal, Daniel Kortiš, Marek Kalousek, Jan Malecha, Jan Martinec

Útočníci: Jakub Matoušek, Kevin Strejček, David Šestauber, Martin Červený

Realizační tým:
Trenéři:
Jindřich Tichai, Jaromír Plocek. Vedoucí mužstva: František Kalousek. Masér: Václav Šabršula.

Napsal(a) Michal Průcha | Foto SK Dynamo ČB