Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Po pěti letech jsme zpátky, hlásí „buchtáři“ z Netolic

 
pátek, 21. srpna 2020, 17:53

Netolice – Až s příchodem trenéra Radka Varyše, který s sebou přivedl i oba syny, brankáře Lukáše a kanonýra Jakuba, se zase začalo Netolicím blýskat na lepší časy. Mužstvo bylo mimořádně produktivní. Nedokončenou polovinu sezony I. B třídy (sk. A) vyhrálo o „parník“. S náskokem 12 bodů. Dodatečný postup nastal pět minut po dvanácté. Lhenice po rozlosování odhlásily I. A třídu a uvolnily místo blízkému sousedovi. „Máme tady úžasnou partu, se kterou si to budeme chtít hlavně užít,“ poznamenal Varyš.

Panuje se skončenou letní přípravou spokojenost?
S přípravou určitě nemůžeme být úplně spokojeni. Na tréninky nás chodilo poměrně dost, ale mohlo to být ještě lepší a výsledky také. Měli jsme ale dobré podmínky pro trénování a přípravných zápasů jsme odehráli dost.

Probíhala příprava bez potíží?
Žádné výrazné komplikace nenastaly. Sem tam samozřejmě nějaké menší zranění, ale nic hrozného, takže z tohoto hlediska bylo vše v pořádku.

Co vám naznačila přátelská utkání?
Ukázaly nám to, že máme ještě v mnoha věcech co zlepšovat. Vyzkoušeli jsme si různé varianty a snažili se najít optimální složení sestavy na mistrovská utkání.

Jak byste zhodnotil výsledky a výkony? Kde vás tlačila bota?
Co se tyče výsledků, tak s těmi nemůžeme být spokojeni. Zejména nám dělalo problémy proměňování příležitostí a dostávali jsme zbytečné góly po osobních chybách. Soupeři z I. A třídy, se kterými jsme v přípravě hráli, nám potvrdili to, že tato soutěž je něco úplně jiného, než B třída. Je třeba ale dodat, že v žádném ze zápasů jsme se nesešli v plné sestavě.

K jakým změnám došlo v netolickém kádru?
Žádné zásadní změny neproběhly. Z Boršova k nám přišel Jirka Staněk, o dalších hráčích jsme jednali, ovšem neúspěšně, když si nakonec vybrali jiný tým.

S jakým cílem jdete do vyšší soutěže?
Půjde hlavně o to, aby nás to bavilo a získali jsme zkušenosti. Máme tady úžasnou partu, se kterou si to budeme chtít hlavně užít. Budeme chtít co nejvíce bodovat doma, ale každý získaný bod pro nás bude cenný a pokud se nám podaří držet se od spodní části tabulky, budeme to moci považovat za úspěch. Bude také záležet na přístupu jednotlivých hráčů, hlavně co se týče docházky na trénink.

Skupina A má několik aspirantů na postup. Koho favorizujete?
Největším favoritem bude určitě mužstvo Roudného, které je na tom podle informací hodně dobře a mělo by se posunout do krajského přeboru. Dalším adeptem budou zřejmě Trhové Sviny. Možná ale některé mužstvo překvapí a na čele tabulky bude úplně někdo jiný.

Jak se po devítiměsíční přestávce těšíte na mistráky?
Pauza byla samozřejmě dlouhá a velmi nepříjemná. Na novou sezónu se těšíme úplně všichni a obzvlášť proto, že budeme hrát o soutěž výš.

Strašákem sezony je koronavirus. Znovu by se mohlo stát, že se soutěže nedohrají…
Tyto obavy samozřejmě panují asi úplně všude. Je třeba na to nemyslet a soustředit se jen na fotbal. Doufejme, že nic takového nenastane a sezóna bude plnohodnotně dohrána.

Kádr 1. FC Netolice

Brankáři: Lukáš Varyš, Ladislav Královský, Tomáš Kabelka

Obránci: Jan Lukáš, Jiří Urban, Tomáš Konvička, David Janda, Filip Rokůsek

Záložníci: Miroslav Baloušek, Jakub Bače, Stanislav Šulc, Pavel Fux, Daniel Andres, Jan Skála, Jiří Pivoňka, Miroslav Dvořák

Útočníci: Jakub Varyš, Václav Vlášek, Jiří Staněk, Rudolf Meindl, David Reindl

 
 
Napsal(a) Michal Průcha | Foto Miloslav Kusbach