Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Rudolf Otepka: Proplout soutěží bez sestupových starostí

 
pátek, 21. srpna 2020, 09:24

Vodňany – Do známého prostředí se po roce vrací trenér Rudolf Otepka. Stal se hlavním trenérem Vodňan, účastníka I. A třídy. Premiéru na vodňanské střídačce si odbyde proti svému bývalému klubu z Roudného.

Ve Vodňanech Otepka odehrál jednu sezonu pod trenérem Bicanem. Jako trenéra ho čeká přetěžký úkol, dát znovu tým dohromady a pomoci vytvořit dobrou partu. „Na nabídku jsem kývl z toho důvodu, že fotbal ve Vodňanech se nachází v nelehké situaci. Problém je s kvantitou hráčů. Před časem se tady něco nepovedlo a spousta zdejších patriotů odešla hrát do okolních manšaftů. Jistá hořkost stále ještě přetrvává, ale cíl je jasný. Dostat ty kluky zpátky do Vodňan,“ říká nový trenér.

Příprava na novou sezonu byla krátká. Vodňany odehrály jen dva zápasy se zhruba rovnocennými soupeři, generálka s týmem krajského přeboru Lažištěm naplánována na minulý víkend se nakonec kvůli průtrži mračen nehrála. „Vůbec nevím, co mám od následující sezony očekávat,“ krčí rameny Rudolf Otepka.

Vodňany se potýkají se stejnými problémy jako mnoho jiných mužstev v kraji. Fotbalisté jsou nedostatkovým artiklem. „Hráčů je zkrátka málo a téměř všichni řeší nedostatek lidí. Hodně hráčů odchází kvůli penězům do Rakouska,“ povzdechne si Otepka.

Občas se ovšem urodí i nějaký ten přesun opačným směrem. Od našich jižních sousedů se tak do Vodňan po několika letech vrátil Karel Kukla, stejně jako brankář Jiří Komrska. Z Roudného trenér Otepka přivedl Jakuba Píšu, který posledně hrál v Rakousku. „Představoval jsem si, že dáme šanci také nějakým mladým klukům z Písku, spolupráce ale nefunguje tak, jak bychom chtěli. Je to však těžké, protože v blízkém okolí je několik mužstev, kam mohou tito mladíci zamířit,“ zmiňuje kouč konkurenci.

Prvním soupeřem Vodňan v soutěži bude Roudné, kde ještě nedávno hrál a trénoval a stále figuruje na soupisce B-týmu. Rudolfa Otepku velmi mrzí, že nedošlo na generálku s typologicky velmi podobným týmem z Lažiště. „Je to škoda, protože ten zápas nám mohl mnohé ukázat. Roudné bude patřit určitě mezi favority, a předpokládám, že bude usilovat o návrat do krajského přeboru,“ říká před sobotní premiérou trenér Vodňan.

A co říká o ambicích svého týmu? „Budeme se chtít každopádně udržet. Hodně napoví podzim. Musíme jít zápas od zápasu a v zimě se uvidí, jaké budou naše vyhlídky pro jaro,“ uzavírá Rudolf Otepka.

Napsal(a) Michal Havelka | Foto Petr Vlasák
 


 
Reklama