Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Postupem do divize stojí před Lomem nová výzva

 
čtvrtek, 20. srpna 2020, 22:49

Lom – Postupová pohádka Sokola Lom pokračuje. Ještě na jaře 2016 hrál pouze v okresním přeboru. A za další čtyři roky se prodral až do divize! Po dvou letech si svěřenci trenérů Marka Císaře a Lukáše Zemana zahrají opět vyšší soutěž. Po třetím místě po půlce KP nahradili v divizi končící Čížovou. „Chtěli bychom se pohybovat v horní polovině tabulky,“ říká k předsezonním představám Zeman.

Jak jste spokojeni s průběhem a účasti hráčů v letní přípravě?
Začali jsme trénovat 17. července. Během přípravy jsme odehráli šest zápasů a zúčastnili jsme se turnaje v Olešníku. Účast hráčů na přípravě byla docela dobrá, kromě jednoho týdne, kdy se sešlo u více hráčů zranění, ale jinak jsem s přístupem v tréninku spokojený.

Co vám naznačily přípravné zápasy, byli jste spokojeni s herním projevem?
Chtěli jsme odehrát co nejvíce zápasů, protože přišlo dost nových hráčů, ať před jarní částí sezóny, která se neodehrála, tak i před začátkem letní přípravy. Potřebovali jsme, aby se hráči co nejvíce sehráli a zvykli si na sebe. Během zápasů jsme si chtěli vyzkoušet různé herní rozestavení a taky jsme některé hráče zkoušeli na různých postech. O sestavě na první mistrovský zápas máme jasno.

V posilování kádru jste přes léto nezaháleli.
V létě přišlo šest nových hráčů – brankář Lukáš Novák, Jan Chotovinský, Jiří Smetana, Miroslav Grobár a Martin Slavík. Odešli Miroslav Jelen jako hrající trenér do béčka Táborska, Karel Balogh a Ladislav Chylík, který je u nás nově trenérem brankářů.

Jaké ambice bude mít Lom po postupu do divize?
Chtěli bychom se určitě pohybovat v horní polovině tabulky, myslím, že hráčsky máme na to, abychom tento cíl splnili.

Koho tipujete na nejvyšší příčky?
Myslím, že na čele tabulky se budou pohybovat Přeštice, Dynamo B, Rokycany, Katovice, Soběslav, které tam byly i minulou sezónu.

Jak se po dlouhé pauze těšíte na sezónu?
Samozřejmě se těším, přestávka byla opravdu dlouhá a ty mistrovské zápasy chyběly. Pro nás to bude po postupu do divize nová výzva, takže očekávaní jsou veliká.

Máte obavy, aby se nová sezona kvůli nemoci covid-19 dohrála?
To myslím, že stejně neovlivníme, takže to neřeším. Doufám, že to tak nebude, protože kdyby se další půlrok nehrálo, byla by to škoda nejen vůči hráčům, ale hlavně všem fanouškům, kteří se na fotbal po jarní pauze určitě těší.

Kádr TJ Sokol Lom   

Brankáři: Filip Matoušek, Lukáš Novák, Petr Kolář

Obránci: Jan Chotovinský, Ondřej Kosobud, Karel Chotovinský, Jiří Smetana, Filip Vysušil, Radek Trantýr

Záložníci: Jan Šimák, Martin Slavík, Jiří Rabiňák, Miroslav Grobár, Michal Rabiňák, David Do Trung, Lukáš Janů

Útočníci: David Neužil, Marek Novák, Jaroslav Bosnyak

Realizační tým:
Trenéři:
Marek Císař, Lukáš Zeman. Trenér brankářů: Ladislav Chylík.

Napsal(a) Michal Průcha | Foto Daniel Pekař
 


 
Reklama