Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Lažiště vyztužily střed obrany Tobiášem a Kupkou

 
čtvrtek, 20. srpna 2020, 10:29

Lažiště – V minulém předčasně ukončeném ročníku krajského přeboru si FK Lažiště vedl z trojice nováčků nejlépe. V klidném středu by se chtěl pohybovat i letos. Zkušenými zadáky posílil zadní řady, o místo jedničky si říká novic z Příbrami. „Hrát pohledný fotbal, který potěší naše fanoušky a dobře reprezentovat prachatický okres v krajském přeboru,“ prezentuje hlavní cíl lažišťského týmu kouč Josef Rauscher.

Jak hodnotíte letní přípravu? Jste spokojen s účastí a celkově s průběhem?
Letní přípravu hodnotím vcelku pozitivně. Trénovali jsme vcelku v dostatečném počtu, sehráli jsme tři přípravná utkání s pozitivní bilancí dvě vítězství a jedna porážka. Co mě mrzí je zrušení generálky s Vodňany z důvodu počasí a fakt, že jsme ani jedno utkání nesehráli kompletní.

Nastaly v průběhu přípravy nějaké komplikace?
Kromě standardních dovolených a již zmíněné zrušené generálky nic neobvyklého.

Co vám ukázaly přípravné zápasy a jak jste si v nich vedli?
Ve všech zápasech jsme střídali výborné pasáže hry se špatnými. Třeba v Roudném jsme měli 60 minut zápas pod kontrolou a v klidu vedli a po střídání a změně pozic jsme v druhé půli inkasovali tři totožné branky za 30 minut, což by se nám nemělo stávat. Takže zápasy mi ukázaly, že máme na čem pracovat a to zejména na koncentraci v utkání po celých 90 minut a na vyváženosti hry.

Došlo v kádru k nějakým zásadním změnám?
Skončili Albert a Hojdekr z pracovních důvodů. Oba patřili k důležitým článkům mužstva. Vrátili se nám Vokatý s Makošem, což je velká kvalita, která nám myslím hodně pomůže. Dalšími příchody jsou pak Tomáš Kupka a Kamil Tobiáš. Kamil velká osobnost do kabiny i na hřiště se spoustou zkušeností. Tomáš Kupka hráč s historií v Dynamu, Třeboni a v Rakousku. Platí u něj to co o Kamilovi, osobnost s výborným charakterem a zkušenostmi, které by se nám měli hodit. Dále pak mladý brankář Filip Trnka z Příbrami, který se v přípravě jeví velmi dobře.

S jakými ambicemi vstupujete do podzimní části?
Hrát pohledný fotbal, který potěší naše fanoušky a dobře reprezentovat prachatický okres v krajském přeboru. Mou ambicí je pak umístění okolo sedmého místa.

Koho považujete za největší favorita soutěže?
Osobně asi Český Krumlov a Olešník a myslím, že i Protivím může překvapit a vstoupit do boje o první místo.

Jak se osobně těšíte na sezónu? Půlroční přestávka byla hodně dlouhá…
Všichni se už moc těšíme, až to vypukne a já samozřejmě také. Pauza byla dlouhá a myslím, že si všichni uvědomili, jak je sport potažmo fotbal důležitou součástí našich životů.

Máte obavy, aby se nová sezona kvůli nemoci covid-19 dohrála?
Obavy nemám a věřím, že vše proběhne tak, aby nám to přinášelo radost a potěšení a sezóna se smysluplně dohrála v duchu fair play. 

Kádr FK Lažiště

Brankáři: Filip Trnka, David Tesař, Ondřej Vašura

Obránci: Tomáš Kupka, Jan Macek, Dominik Sedláček, Kamil Tobiáš, Jaroslav Rauscher, Petr Holub, Petr Bízek

Záložníci: Jan Makoš, Jan Hušek, Marek Sedláček, Jaroslav Volmut, Martin Bednár

Útočníci: Jakub Rauscher, Tomáš Vokatý, Jan Hrbek, Jan Linhart

Realizační tým:
Trenér:
Josef Raušer. Asistent trenéra: Petr Bízek. Vedoucí mužstva: Pavel Hodina.

Napsal(a) Michal Průcha | Foto Michaela Mikešová
 


 
Reklama