Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Č. Krumlov se řadí k favoritům krajského přeboru

 
středa, 19. srpna 2020, 13:53

Český Krumlov – Z pozice druhého týmu nedohraného uplynulého ročníku krajského přeboru vyběhnou fotbalisté Slavoje Č. Krumlov do nové sezony 2020/2021. Účast v divizi místo Čížové s díky odmítli. V přeboru mají za cíl znovu atakovat nejvyšší stupně.

V letní přípravě sehráli Krumlovští porci šesti zápasů. „Po turnaji přátelství, který nám výsledkově moc nevyšel, jsme zahájili přípravu a najeli na pravidelný režim, což se už projevilo v přátelských utkáních,“ pochvaluje si trenér Václav Domin.

„Odehráli jsme šest přípravných utkání a myslím si, že příprava dopadla podle našeho plánu. Jako každé léto přináší problémy s brigádami a dovolenými, ale na účast hráčů na trénincích si nemůžeme stěžovat,“ shrnul přípravné období Domin. Slavojáci porazili Planou u ČB 12:0, Novou Ves 3:0, Netolice 8:0 a Lokomotivu ČB 7:1, prohráli s T. Sviny 2:4 a v generálce na Složišti s divizním béčkem Dynama ČB 0:2.

Do nové sezony jdou zelenobílí bez kvarteta hráčů, kteří zamířili do jiných klubů - Persán, Malý, Wagner a Šesták. Jedinou staronovou posilou je navrátilec z dvouletého působení v Německu, brankář Štefan Beránek (27). Ambice klubu zůstávají stejné. „Tak jako minulou sezónu se chceme pohybovat v popředí,“ prohlásil Václav Domin, který na nejvyšší pozici tipuje čtveřici konkurentů. „Pro mě je hned několik favoritů – Olešník, Protivín, Milevsko a překvapit může Táborsko B.“

Poslední mistrovské utkání o body v krajském přeboru se hrálo 17. listopadu 2019. Následovala zimní příprava a těsně před startem jara zaúřadoval koronavir. Mužstva pak hrála proti sobě opět jen přátelsky v přípravě.  „Myslím si, že podzim nám ukáže, jak byla pauza dlouhá,“ odhadoval Domin. Obavy z nedohrání nadcházející sezony nemá. „Uvidíme. Na jaře jsme se připravovali a nic nenastalo, takže věřím, i když je zdraví přednější, že podzim dohrajeme,“ uzavřel lodivod Slavoje.

Kádr FK Slavoj Český Krumlov

Brankáři: Michal Trnka, Štefan Beránek

Obránci: Jakub Kabele, Václav Beránek, Matěj Švec, Martin Paráček, Radek Ryneš

Záložníci: Václav Novák, Ladislav Vávra, Martin Svoboda, Michal Strapek, Dominik Tůma, Zdeněk Kuna, Roman Šára, Jakub Vnuk

Útočníci: Tomáš Tauber, David Růžička, Jindřich Kordík, Patrik Filip, Michal Klivanda

Realizační tým:
Trenéři:
Václav Domin, Jiří Černý. Vedoucí mužstva: Jiří Werner. Fyzioterapeut: Karel Bednařík.

Napsal(a) Michal Průcha | Foto Miloslav Kusbach