Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

TJ Nová Ves pořádá veřejnou sbírku. Dočkají se mládežníci odpovídajícího zázemí?

 
středa, 19. srpna 2020, 10:51

Od 8. srpna 2020 spustil oddíl TJ Nová Ves z Českobudějovicka veřejnou sbírku na přístavbu šaten v místním areálu. Po téměř 50 letech si chce vybudovat alespoň kousek nového prostoru.

V klubu myslí hlavně na stále se rozrůstající mládež, která nemá odpovídající zázemí a musí se převlékat v upravené stavební buňce.

Stavební práce již započaly, aby na projekt vydané stavební povolení již před dvěma roky nevypršela lhůta. „A to je jen jeden z mnoha důvodů, proč jsme se do přístavby již pustili. Dalším je nevyhovující stávající zázemí a v neposlední řadě nám byla podruhé přiznána dotace z Ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy. V loňském roce jsme ji nemohli přijmout kvůli šibeničnímu termínu. Letos jsme žádost podali znovu a tentokrát informace o možnosti přidělení dotace přišla dříve, a tak jsme se rozhodli udělat možné i nemožné pro to, abychom splnili sen všem příznivcům a členům sportovního klubu TJ Nová Ves o novém krásném zázemí,“ věří Michaela Vrábková, hospodářka a členka výboru klubu, že se sen stane skutečností.

„Pro klub naší velikosti je to opravdu splnění snu a neuvěřitelná odměna za spoustu práce několika jedinců našeho klubu bez nároku na jakoukoliv odměnu a ve vlastním volném čase,“ říká Michaela Vrábková.

Veřejná sbírka byla zřízena za účelem výběru finančních příspěvků od dobrovolných přispěvatelů prostřednictvím transparentního bankovního účtu zřízeného dle zákona o veřejných sbírkách. Výše příspěvku je dobrovolná. „Budeme nesmírně vděční za jakýkoliv finanční příspěvek, který nás posune opět dál k vysněnému cíli,“ dodává Vrábková s tím, že pokud bude podobná akce i v jiném klubu, také rádi pomohou.

Napsal(a) Redakce | Foto TJ Nová Ves