Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

S generálkou proti Božeticím panuje u Bernartic spokojenost

 
úterý, 18. srpna 2020, 16:31

Bernartice – K poslednímu přípravnému přátelskému utkání si pozvali Bernartičtí soupeře z Božetic, který hraje o soutěž níže. Generálka na novou fotbalovou sezonu to byla pro domácí vcelku povedená a hosté odjeli do svých domovů s pětigólovým přídělem. Převaha domácích byla od počátku jednoznačná a soupeř se do gólových šancí za celý zápas téměř nedostal.

Od počátku zápasu byli domácí aktivnější a neustále ohrožovali božetickou bránu. V 7. minutě se po přihrávce od Davida Nováka dostal k míči stoper téhož příjmení Jakub a postupoval osamocen na Váchovu bránu. Nezamířil však přesně a jeho střela skončila vedle vzdálenější tyče. O minutu později po Smrčinově přihrávce zakončoval Rakovan také nepřesně a míč skončil nad břevnem. Přihrávka Davida Nováka zleva v 15. minutě do skrumáže těl před bránou svého adresáta nenašla. Bomba aktivního domácího stopera Jakuba Nováka z dobrých 30 metrů vytáhl z pod šibenice na roh božetický gólman.

Poprvé se domácím podařilo skórovat ve 22. minutě hry. Smrčina přihrávkou z levé strany podél celé brány na zadní tyč vyzval k dorážce do prázdné brány Adama Rakovana a pro bernartického šutéra nebyl problém míč dorazit do brány – 1:0. Ve 30. minutě neprofitoval z Ťupovy přihrávky dobře hrající Smrčina a jeho střela skončila vedle vzdálenější tyče v autu. Hosté zahrozili snad poprvé ve 36. minutě. Do šance se dostal Jakub Suchan na pravé straně hřiště, jeho střelecký pokus skončil také vedle vzdálenější tyče Fučíkovy brány. Domácí se ve 40. minutě pak dostali do dvougólového náskoku díky akci Adama Staňka z pravé strany, po jehož přihrávce zaznamenal hezký gól Matěj Pekárek – 2:0.

Ve druhé části utkání se charakter hry téměř nezměnil. Domácí hráli aktivně dopředu a hosté se po většinu času pouze bránili. Ve 49. minutě Pěchota z levé strany z dobré akce neskóroval. O minutu později se diváci mohli radovat potřetí. Na Trantinovu kolmou přihrávku si naběhl Adam Rakovan a postupoval osamocen na božetického gólmana, prostřelil ho a bylo to – 3:0. Pak se hra odbývala uprostřed hrací plochy a až v 68. minutě domácí posunuly skóre zápasu. Smrčinovu bombu vyrazil Vácha jen před sebe, dobíhající Vojtěch Charypar trefil levačkou míč přesně k pravé tyči a zvýšil na – 4:0.

Skóre uzavřel David Novák

Ojedinělou střelu Frant. Čipery v 77. minutě bernartický gólman Fučík chytil. V 80. minutě dobrá technické střela Smrčiny placírkou těsně minula levou tyč soupeřovy brány. Staňkova střela levačkou skončila v 83. minutě ve Váchově náručí. V 84. minutě pak po přihrávce Davida Nováka zakončoval Peterka jen do božetického gólmana. Po přihrávce od Staňka měl velkou příležitost zvýšit náskok domácích Voj. Charypara v 88. minutě, tady projevil své velké brankářské umění a dobrý postřeh nejlepší hráč hostů Zbyněk Vácha, když střelu z bezprostřední blízkosti reflexivně vyrazil do pole.

Po Češkově centru hlavičkoval Staněk jen do břevna božetické brány. Na druhé straně se ocitnul v sám před bránou Houzar, pokus o zakončení bohužel směroval vedle vzdálenější tyče do autu. Na oboustranné neproměňování vyložených gólových šancí v posledních minutách se nemohl nakonec dívat David Novák a technickou točenou střelou v 90. minutě vymetl pavučinku v šibenici Váchovy brány – 5:0.

Domácí vyhráli zaslouženě, brankář Fučík tentokrát neměl mnoho práce. Spolehlivě hrála celá obrana, v záloze dobře pracoval Smrčina, nejlepší v ofenzivní činnosti byl Rakovan. Soupeř odehrál utkání bez několika opor. Skvěle zachytal Zbyněk Vácha, obrana měla poměrně dost okének. Ofenzíva hostům příliš nefungovala. Výsledek je spravedlivým vyjádřením herního úsilí obou mužstev. V pohodě odpískal rozhodčí Žemlička.

První mistrovské utkání odehrají Bernartice na svém hřišti v neděli 23. srpna s Centropenem Dačice od 17:00 hodin. Tímto jsou na zápas zváni fanoušci a věříme, že z výkonu svého mužstva nebudou zklamáni.

TJ Sokol Bernartice – TJ Božetice 5:0 (2:0)

Branky: 22. a 50. Adam Rakovan, 40. Matěj Pekárek, 68. Voj. Charypar, 90. David Novák. Rozhodčí: Tomáš Žemlička. ŽK: 1:0 (Trantina). Diváků: 80.

Bernartice: Tomáš Fučík – Patrik Brož, Jakub Novák, Trantina, Tomáš Češka – Smrčina, Ťupa – Voj. Charypar, David Novák, Pěchota – Rakovan. Střídali: Pekárek, Peterka, Staněk, Psohlavec. Trenér Pavel Schorník.

Božetice: Zbyněk Vácha – Michal Němec, Kotrba, Csanda, Filip Stejskal – Michal Pecka, Frant. Horek, Pinc, Jíška – Houzar, Jakub Suchan. Střídali: Jan Kolář, Radek Zděnek, Frant. Čipera, Jiří Fara, Tollinger, Pavel Stejskal. Trenér Martin Zeman.

Napsal(a) Jan Šerhant | Foto Petr Vlasák