Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Táborsko čeká po návratu specifickou sezonu a chce se udržet

 
úterý, 18. srpna 2020, 11:44

Táborsko - A-tým FC MAS Táborsko se po roční pauze v ČFL vrátil do druhé ligy. Cíle jsou zcela jasné, stabilizovat kádr a udržet se v soutěži i pro další sezony.

„Čeká nás specifická sezona, sehrajeme na podzim pouze 12 zápasů. Je velkou neznámou, zda do průběhu soutěže nezasáhne onemocnění  Covid 19 a případné karantény,“ uvedl na předsezónní tiskovce ředitel klubu Josef Holub. Ten zdůraznil, že filozofií klubu je pokračovat v implementaci odchovanců do kádru v konkurenčním prostředí – Zadražil, Schramhauser, Icha, Brabec, Vozihnoj, Kubovský, Větrovský ad.

Klub se netají s rozpočtem. Pracovat bude s objemem peněz mezi 12 - 14 miliony korun na celý klub a sezonu, proto zatím realizoval příchody čtyř hráčů: záložník Jiří Boula, brankář Matej Slávik, záložník či obránce Petr Plachý a ofenzivní univerzál Matěj Majka. Realizační tým doplnil kondiční trenér Petr Hejný a nový je trenér brankářů Pavel Průša.

Klub hodlá pokračovat v budování infrastruktury. Ta bude nadále rozvíjena v Tréninkovém centru Soukeník v Sezimově Ústí, kde aktuálně vznikla dvě nová travnatá hřiště. „Naším cílem v současnosti je výměna povrchu UMT a nová střecha tribuny na Soukeníku za podpory města Sezimovo Ústí a Jihočeského kraje. V Táboře bude na stadionu Kvapilova vybudován nový sektor hostů, a to po prvním zápase s Viktorií Žižkov. Máme v hlavě další akce, které chceme konzultovat na schůzce s vedením Města Tábora. Budeme sledovat vypsání dotačních podmínek ze strany Národní sportovní agentury,“ uvedl Josef Holub.

Ten zmínil trenérskou změnu u B-týmu, kde se poslední měsíc pracovalo na konsolidaci hráčského kádru. Novými trenéry se stejnými kompetencemi jsou Miroslav Jelen a Pavel Vesecký. Mužská rezerva se hodlá v krajském přeboru pohybovat uprostřed tabulky. Naopak tým U19 musí skončit do 6. místa v tabulce kvůli reorganizaci soutěže.

První utkání podzimu na A mužstvo FCT čeká v neděli 23. srpna od 17.00 proti Viktorii Žižkov. Pozvánce na první domácí zápas se PR oddělení bude věnovat v samostatné zprávě. Klub se také chystá na slavnostní otevření Tréninkového centra Soukeník v sobotu 12. 9. 2020. O časových a programových podrobnostech bude informovat později.

Napsal(a) Luboš Dvořák | Foto Daniel Pekař
 


 
Reklama