Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Třeboň pod Petrem Skálou vyhrála i do třetice. Na Hliníku si poradila s Kaplicí

 
pondělí, 17. srpna 2020, 13:08

Třeboň – V sobotu dopoledne sehráli Kapličtí poslední přípravný zápas před novou sezónou, když zavítali na půdu třeboňské Jiskry, která působí v nejvyšší krajské soutěži. Domácí trenér Petr Skála se musel obejít bez několika zraněných hráčů. Absence pak hlásil i hostující kouč Zbyněk Ginzel.

Poprvé se skóre mohlo měnit už v sedmé minutě, a to zásluhou Spartakovců. Po rohovém kopu se do zakončení dostal Fišer, neprostřelil však bránícího soupeře, následně po odraženém míči se k hlavičce dostal Štěpánek, ale poslal míč zblízka jen do tyče. O chvíli později o sobě dali vědět i domácí, kdy si posílali centrované míče ze strany na stranu, ale do vážnějšího zakončení se nedostali.

Příležitost vstřelit gól měli fotbalisté Jiskry až v minutě sedmnácté, poté co hosté chybovali v rozehrávce. Tůma následně předložil míč do šance Průchovi, ten však včas vyběhnutého Schneidera prostřelit nedokázal. Hrálo ve velice svižném tempu, k čemuž přispěli hráči obou týmů. Ve 28. minutě po pěkné akci přihrával Divoký do střelecké pozice Gondekovi, tomu v poslední chvíli pod nohy skluzem přilétl Zavadil, a povedeným obranným zákrokem zhatil možnost hostů.

V posledních deseti minutách prvního poločasu byli Třeboňští aktivnější. Ve 36. minutě po rohovém kopu hlavičkoval na zadní tyči Pučejdl, Schneider stačil zakročit, míč však byl stále ve hře, zpoza šestnáctky vyslal nepříjemnou přízemní ránu Matoušek, Schneider nadvakrát dokázal balón zkrotit ve svých rukavicích. O chvíli později se z pravé strany dral do vápna Průcha, tísněný Gondekem střílel slabě a jen do míst, kde byl připravený kaplický gólman.

Změnu skóre přinesla až 43. minutě první půle. Na pravé straně Pučejdl poslal míč s notnou dávkou po lajně, Zavadil se poté dostal k centru, přízemní centr Schneider vyrazil jen k Martinu Průchovi, jenž si našel prostor pro zakončení a poslal míč do kaplické svatyně – 1:0.

Spartakovci korigovali až v závěru

Po obrátce byli pro změnu aktivnějším týmem hosté. Hned v první minutě našel přesným pasem Divoký za obranou Daniela, ten se pokusil vyběhnutého Kopeckého přelobovat, ale trefil pouze střídajícího brankáře. Hosté se snažili o vyrovnání a byli svému hostiteli dobrým soupeřem. V 56. minutě se díky aktivní hře dostali k dalšímu rohovému kopu. Jenomže ten nezahráli dobře, domácí se dostali do rychlého kontru, na konci přečíslení byl zakončující Jan Matoušek a střelou mezi Schneiderovy nohy navýšil vedení Jiskry – 2:0.

V polovině druhého poločasu pokoušel střelecké štěstí domácí Pfeiffer, ale střela po zemi byla slabá. Na druhé straně střílel z levé strany nad bránu Gondek. V 69. minutě Třeboňské podruhé v zápase zachránila konstrukce brány. Za obranu si naběhl Daniel, přesným centrem posadil míč na hlavu Pálovi, ten sice dokázal Kopeckého překonat, toho však zachránilo břevno jeho svatyně, od kterého se balón odrazil před brankovou čáru. Nedlouho poté se hosté dožadovali odpískání pokutového kopu po zákroku Vranovského na Vaniše, ale jejich prosby vyslyšeny nebyly. Ztvrdit výhru domácích mohl tři minuty před koncem Průcha, ale jeho zakončení postrádalo větší přesnost i razanci.

Kapličtí se nakonec gólu v samotném závěru dočkali a za předvedenou hru, si jej stoprocentně zasloužili. Vaniš vystihl špatnou Pučejdlovu rozehrávku, posunul míč Divokému, který přesnou křížnou přihrávkou našel ve vápně volného Josefa Gondeka, jenž si v koncovce počínal zkušeně – 2:1.

Generálka skončila tedy nakonec jednogólovou výhrou domácí Jiskry, hřiště mohli se vztyčenou hlavou opouštět i Kapličtí.

TJ Jiskra Třeboň – FK Spartak Kaplice 2:1 (1:0)

Branky: 43. Průcha, 56. Matoušek – 90. Gondek. Rozhodčí: Kollmann – Cigáň, Bumba. ŽK: 0:1 (Gondek). Diváků: 50.

Třeboň: Skála – Zavadil, Koktavý, Pučejdl, J. Schneider, Vranovský, Kubata, Matoušek, Holzepl, Průcha, Tůma. Střídali: Pfeiffer, Bartl, Kopecký.

Kaplice: F. Schneider – Aibl, Čutka, Gondek, Fišer, Divoký, Kebl, Vaniš, F. Štěpánek, J. Smolen, Daniel. Střídali: Kuchař, Pál, Beránek, L. Pulec, F. Bílý.

Napsal(a) Libor Granec | Foto Libor Granec