Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Písek končí v poháru. S Českým Brodem prohrál na penalty

 
sobota, 15. srpna 2020, 23:25

Sokoleč – Zklamaní se vraceli z pohárového utkání s Českým Brodem fotbalisté Písku. V prvním kole Mol Cupu prohráli na hřišti v Sokolči s divizním soupeřem po penaltovém rozstřelu, když v normálním hracím čase i po třicetiminutovém prodloužení byl stav nerozhodný 1:1.

V utkání, které bylo generálkou na blížící se start České fotbalové ligy, chtěli Písečtí napravit předchozí nevýrazné výkony v letní přípravě. Podařilo se jim to však pouze částečně, takže trenér Milan Nousek měl ke spokojenosti daleko.

„Určitý pokrok v naší hře byl, náš výkon se ale stále diametrálně lišil od mých představ. Opět jsme zbytečně ztráceli míče uprostřed hřiště a soupeř toho využil k rychlým brejkům a vyrovnávacímu gólu. Do bránění by se také měl zapojovat celý tým, nemělo by to být jenom na obráncích,“ postěžoval si kouč.

Hosté přitom nezačali špatně a již v osmé minutě Froněk hlavou po centru Benetky otevřel skóre. Písek měl i nadále víc ze hry, jeho hráči ale naráželi na pozornou domácí obranu a víckrát už se v zápase prosadit nedokázali.

Fotbalisté Českého Brodu hrozili hlavně ze standardních situací a z brejků, které se jim nabízely. Po jednom z nich se jim také podařilo ve druhé půli vyrovnat, když míč si nešťastně srazil do vlastní brány stoper Běloušek.

Domácí pak přežili dvě dobré šance Ulbricha a nerozhodný stav 1:1 ubránili i po půlhodinovém prodloužení. V penaltách se pak na ně usmálo štěstí, když z deseti zahrávajících neproměnil pouze čtvrtý v pořadí Sigmund (proměnili Mařík, J. Held, Kulík a M. Held) a Středočeši mohli slavit postup do druhého kola.

SK Český Brod – FC Písek 1:1 (0:1), penalty 5:4

Góly: 60. vlastní (Běloušek) – 8. Froněk. Rozhodčí: Řeháček – Mrkáček, Bohata. ŽK: 4:3 (Regner, Ceccarelli, Kocourek, Čuřík – J. Held, Kulík, M. Held). Diváků: 250.

Písek: Vojtíšek – Benetka, Běloušek, Mařík, Hajdo (65. Holý) – Petřík (55. M. Held), J. Held, Pařízek (65. Kulík), Froněk – Ulbrich, Voráček (90. Sigmund).

Napsal(a) FC Písek | Foto FC Písek