Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Pohárový postup Táborska přes Soběslav nebyl vůbec snadný

 
sobota, 15. srpna 2020, 22:06

Soběslav - První kolo MOL Cupu proti sobě svedlo kluby, které od sebe dělí dvacet kilometrů: divizní Spartak Soběslav a znovu druholigový FC MAS Táborsko. Utkání sice skončilo výhrou favorita 4:1, ale postup pro něho nebyl vůbec snadný. Pomohl si až zlepšenou hrou po přestávce.

Domácí celek předvedl sympatický, houževnatý výkon, který korunoval ve 31. minutě brejkem Vaňka a zakončením Pavlíka, který v Soběslavi hostuje z Táborska – 1:0.

To už nebyl na hřišti stoper hostí Penc, který se smolně srazil s vlastním brankářem a otřesen musel odstoupit ze hry. Táborsko zahodilo dvě obrovské tutovky Tolnem a Musiolem, a tak šli do kabin domácí jako vyhrávající tým.

Táborsko vyrovnalo za pár minut po návratu na hřiště z bezprostřední blízkosti Tolnem – 1:1 a duel otočilo šťastně proměněnou penaltou Musiolem po faulu na Jánošíka – 1:2. Odpískaný pokutový kop se domácím vůbec nelíbil.

V 80. minutě šel na hřiště v dresu hostí Římanek, který po několika desítkách sekund běžel sám na bránu a své sólo zkušeně proměnil – 1:3. Vinou přicházející bouřky a deště se rychle stmívalo, a tak už za pološera dal čtvrtou branku vítězů Musiol po přihrávce Tolna – 1:4.

Hodnocení trenéra FCT Miloslava Brožka: „Řekl bych, že postup byl pro nás velice těžký. Soběslav má na divizi velmi kvalitní tým a my jsme byli na jaře ještě třetiligové mužstvo. Na hřišti tedy nebyl tolik vidět výkonnostní rozdíl. Neměli jsme k dispozici řadu hráčů, které administrativně vyřizujeme. My jsme hráli v prvním poločase nepochopitelně nervózně a zápas jsme zlomili až po přestávce. Domácí tým byl dobře namotivovaný, což v pohárech bývá. Hrálo se před pěknou kulisou šesti stovek diváků. Líbilo se mi, že se na straně Soběslavi dařilo našim hráčům Pavlíkovi a Říhovi, kteří tu hostují. A náš třetí gól Dominika Římanka? Nepostavil jsem ho náhodou, vím, jak na sobě pracuje, zasloužil si to a moc mu tento úspěch přeju. Jsem rád, že jsme postoupili, ale abych byl upřímný, mnohem důležitější je pro mě náš start ve druhé lize.“

FK Spartak Soběslav – FC MAS Táborsko 1:4 (1:0)

Branky: 21. Pavlík – 54. (pen.) a 90+2. Musiol, 49. Tolno, 81. Římanek. Rozhodčí: Cihlář – Kotalík, Matoušek. ŽK: 4:1 (11. M. Mazouch, 35. Boháč, 90. Kutner, 90+2. Zeman – 23. Schramhauser). Diváci: 624.

Soběslav: Duchoň – Pavlík, Boháč, Zeman, Hromada (68. Maršík) – Říha (75. Mrúz), M. Mazouch (82. Svoboda), Bouchal, Vaněk - Kutner, T. Mazouch.

Táborsko: Pecháček – Almeida, Navrátil, Penc (16. Dybala), Havrda (80. Římanek) - Vozihnoj (73. Icha), Kučera, Schramhauser, Janošík - Musiol, Tolno.

Napsal(a) Luboš Dvořák | Foto Daniel Pekař