Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Zemřel Miroslav Voráček, výborný obránce a dlouholetý trenér mládežníků

 
pátek, 14. srpna 2020, 20:56

Ve věku 82 let dnes ráno 14. 8. 2020 zemřel po těžké nemoci Miroslav Voráček. V šedesátých letech výtečný českobudějovický fotbalista a později obětavý kouč mládeže.

Miroslav Voráček nechyběl U Sirkárny na loňském setkání u příležitosti 70. výročí Igly Č. Budějovice, kde byl jediným zástupcem nejstarší generace - osmdesátníků. Do Igly přestoupil v roce 1959, tedy deset let po jejím založení. Hrál nejen ve fotbalovém mužstvu, ale společně s manželkou pracovali v patronátním podniku.

V roce 1962 se rodák z Vráta, v němž vyrostla celá plejáda skvělých hráčů (namátkou Antonín Prokeš, Oldřich Smutný, František Fiktus či Zdeněk Prokeš), rozhodl k přestupu do českobudějovické Lokomotivy. V Suchém Vrbném byl spolehlivý krajní obránce u nejslavnějšího období klubu, které vyústilo ve vítězství v krajském přeboru a historickou účast ve druhé lize v ročníku 1964/65.

U fotbalu zůstal i po skončení aktivní dráhy. Igla i Lokomotiva se vždy mohly chlubit výbornou prací s mládeží. Nemalý podíl na tom měl i Miroslav Voráček. Pod jeho trenérskýma rukama prošly stovky hráčů. V Igle vedl mládežníky téměř dvacet let, na „Lokotce“ byl nejenom trenérem, ale i dlouholetým správcem hřiště.

Poslední rozloučení s Miroslavem Voráčkem proběhne ve středu 19. 8. 2020 od 13 hodin v obřadní síni českobudějovického krematoria.

Napsal(a) Michal Průcha | Foto Michal Průcha