Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Ideální jedenáctka KP: Dvougólový žolík Maroš Široký, brankář Jakub Jevčák podržel Písek B

 
čtvrtek, 13. dubna 2017, 17:21

Dvacátý díl právě probíhajícího ročníku krajského přeboru nabídl několik výborných individuálních výkonů. Do sestavy kola bylo z čeho vybírat.

Brankář Jakub Jevčák se těšil z první udržené nuly na jaře. Písecké béčko přibrzdilo výhrou 1:0 rozjetou Hlubokou a dvacetiletý gólman na tom měl nemalý podíl. Z obránců si vysloužili pochvalu Lukáš Kupec a Daniel Pavličko ve vzájemném duelu Ševětína proti Želči. Dačický zadák Jan Brunner poděkoval za důvěru a první nástup v základní sestavě vyrovnávacím gólem s Olešníkem ranou z dálky v 88. minutě.

Jiří Pospíchal a střídající Maroš Široký zaveleli k málo vídanému smazání třígólové ztráty s Osekem. Poslední tým tabulky se posledních dvacet minut nadechl k náporu a dokázal ze ztraceného zápasu vydřít bod. „Vstřelil dva góly a patřičně oživil hru,“ poznamenal kouč Radim Hešík, jehož těšilo, že to Plánští ani za téměř jasného stavu nezabalili a bojovali až do konce. Zklamání prožíval osecký kapitán Libor Blažečka, který společně s Říským patřil k tahounům mužstva.

Rudolfov vyhrál potřetí v řadě. V Protivíně o tom rozhodl za necelou půlhodinu, kdy dal nováčkovi tři branky a nebylo co řešit. Výraznou postavou byl Jiří Hrbáč, na čemž se shodly obě strany. „Podal výborný výkon, dařilo se mu,“ uznal předseda Protivína Václav Křišťál.

Kapitán Hradce Radim Koutný byl po utkání s lídrem Soběslavi zklamaný. Hosté vytěžili ze tří šancí dva góly a vyhráli u Vajgaru. Jedinou trefu domácích zařídil Koutný po průniku středem a parádní ranou pod břevno, po níž skákal Kuník zbytečně. Neméně hezký gól vsítil kanonýr Spartaku Martin Dvořák. Stačila malá nepozornost hradecké obrany a nejlepší střelec soutěže trestal pohotovou střelou. Vedoucí celek vede tabulku už o devět bodů.

Tím nejlepším možným způsobem oslavil 24. narozeniny útočník Katovic Vladimír Uher, jenž stihl za první půli s Třeboní hattrick a my jej vyhlásili Mužem 20. kola. „Doufám, že mi dá pokladník studentskou slevu,“ smál pravidelný dodavatel katovických gólů na otázku, co ho to bude stát. Otava vyhrála popáté v řadě a posunula se na třetí příčku.


Ideální sestava 20. kola KP podle Jihočeského fotbalu

Jakub Jevčák (Písek B/1)

Daniel Pavličko (Želeč/2), Lukáš Kupec (Ševětín/2), Jan Brunner (Dačice/1)

Jiří Pospíchal (Planá/1), Libor Blažečka (Osek/4), Jiří Hrbáč (Rudolfov/2), Radim Koutný (J. Hradec/5)

Vladimír Uher (Katovice/2), Martin Dvořák (Soběslav/6), Maroš Široký (Planá/1)


Napsal(a) Redakce | Foto Jan Škrle