Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Miroslav Jelen přesedlal do trenérské role. Kopačky ale neodkládá

 
čtvrtek, 13. srpna 2020, 22:41

Tábor – Sokol Lom po dvou letech opustil krajský přebor a dodatečným postupem se přesunul místo Čížové do divize, ale stoper a kapitán Miroslav Jelen (42), který poslední čtyři sezony odehrál lomském v dresu, v soutěži zůstal a přešel do nové role v jiném týmu. Od léta se stal společně s Pavlem Veseckým koučem táborského béčka. Jak nám Miroslav Jelen v rozhovoru prozradil, s hráčskou kariéru ještě nekončí.

Jak došlo k tomu, že jste se stal trenérem rezervního týmu Táborska?
V Lomu jsem skončil a letní přípravu jsem zahájil v týmu Soběslavi. Zhruba po týdnu jsem ale neodolal vábení Táborska, které mě přemluvilo, abych šel trénovat spolu s Pavlem Veseckým jeho béčko. Budu hrajícím trenérem. Hrát budu podle potřeby.

Nemrzí vás, že si nezahrajete divizi?
Vzhledem ke skutečnosti, že budu mít čtyřicet tři roků, mě to ani moc nemrzí. V tomto věku už fotbal na takové úrovni spíš bolí. Raději si zahraji krajský přebor. Navíc mě láká možnost trénovat.

Bylo pro vás těžké se rozhodnout?
Nebylo to jednoduché rozhodování. První nabídka přišla někdy koncem června, ale já měl nabídky z krajského přeboru jako hráč. S letní přípravou jsem pak začal v Soběslavi. Tu mezitím začalo i béčko Táborska, a když se v jejím průběhu ocitlo bez trenéra, přišla druhá nabídka a tentokrát už jsme se domluvili.

Táborskou rezervu povedete spolu s Pavlem Veseckým. Kdo z vás bude mít hlavní slovo?
S Pavlem Veseckým máme pravomoci rozdělené rovnoměrně.

Máte již s rolí trenéra nějaké zkušenosti?
Hrajícím trenérem jsem byl již před deseti lety rovněž v B-mužstvu Táborska. Tenkrát jsme vyhráli krajský přebor a postoupili do divize. Současná funkce tedy pro mě není novinkou. Kromě toho jsem taky vedl v Táborsku víc jak pět let přípravky.

S Pavlem Veseckým jste se potkali na hřišti jako spoluhráči. A to jak na Soukeníku, tak v Lomu. Bude se vám tedy dobře spolupracovat i jako trenérům?
Doufám, že ano. Hráli jsme spolu v Sezimově Ústí dlouho, asi třináct let. Já jsem do Sezimáku přišel ve dvaceti a hrál jsem tam až do svých třiatřiceti let. Celou tu dobu tam byl i Pavel Vesecký.

Jak jste byl spokojen s průběhem letní přípravy?
Mužstvo jsme převzali až po 20. červenci a v tu dobu bylo po odchodu trenéra spíš v rozkladu. Pracovali jsme prakticky s osmi hráči. Od té doby jsme dva nové fotbalisty přivedli a s dalšími dvěma jednáme. Měli bychom mít k dispozici zhruba třináct kmenových hráčů a snad budeme moci počítat i s někým z áčka. Nyní se snažíme kádr stabilizovat.

S jakými ambicemi jde rezerva Táborska do nové sezony?
O ambicích bych moc nehovořil. Když to zhodnotím objektivně, budeme rádi, když se budeme držet někde uprostřed tabulky. Na vyšší patra v žádném případě pomýšlet nemůžeme. V poslední nedohrané sezoně skončilo Táborsko tuším desáté, a když se podaří toto umístění malinko vylepšit, bude to úspěch. Spíš jde o to, aby kluci, kteří skončí v devatenáctce, našli další uplatnění v krajském přeboru.

Áčko Táborska bude hrát druhou ligu. Nepřálo by si vedení Táborska, aby jeho béčko hrálo kvalitnější soutěž než krajský přebor?
Určitě ano, ale realita je jiná. Druhou ligu bude hrát jen čtrnáct týmů, tudíž odehrají týmy méně zápasů. Táborsko tedy nebude držet natolik široký kádr, aby k nám mohlo z áčka posílat víc pendlů. Počítám, že půjde spíš o jednotlivce. Žádné ambice na postup výš tedy nemáme.

Napsal(a) Michal Havelka | Foto Daniel Pekař