Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Hluboká dokonala obrat a porazila Jankov 5:4

 
pondělí, 10. srpna 2020, 13:05

Jankov - Jak se říká, "každý chvilku, tahal pilku". Toto rčení platilo v pátek v podvečer v jankovské Precis aréně, kde v přípravném utkání změřili síly domácí SK s Hlubokou nad Vltavou. Oba celky si braly vedení navzájem, nakonec šťastnější byli po výhře 5:4 hosté, kteří jednoznačně naznačili, že v následující sezóně budou jasným favoritem své skupiny I. A třídy.

O devět branek se podělilo devět různých střelců, což také patří mezi málo vídanou věc. Vše odstartoval už ve 2.minutě Martin Rytíř, který úspěšně dotáhl do gólového konce akci spoluhráčů Lovičky a Bendy - 1:0. Hosté však hráli velice dobře a v 17.minutě musel Komárek v domácí brance zasahovat po střele Kadlece. O deset minut později po Hájkově přihrávce napřáhl ke střele z třiadvaceti metrů Tomáš Antoš a zamířil přesně k tyči - 1:1.

Druhou asistenci si Hájek připsal po půlhodině hry, kdy posadil rohový kop na hlavu Zbyňka Stráského, jenž potvrdil své hlavičkářské schopnosti - 1:2. Srovnání měl na kopačce Popelka, avšak ve 33.minutě z dorážky trestuhodně trefil jednoho z bránících hráčů na brankové čáře. Podruhé již Martin Popelka nezaváhal. V 39.minutě po akci na pravé straně a centru Klímy dokázal svoji střelu procedit až do sítě - 2:2.

Vrátit Jankovu vedení se pokusil drzým průnikem Rytíř, leč jeho následná střela branku minula. V poslední minutě první půle měl obrovskou příležitost Benda, který šel z úhlu sám na gólmana Konečného, jenže ten předvedl vynikající zákrok a domácího útočníka vychytal.

Pojistku nepřidali

V úvodu druhého poločasu neudržel vypůjčený gólman Hučík centr Křiváčka a Kryštof Kadlec pohodlně poslal Hlubokou opět do vedení - 2:3. To ale trvalo pouze dvě minuty. Na druhé straně se ke střele zpoza vápna dostal Martin Benda a zacílil nechytatelně k tyči - 3:3. V 58.minutě se po centru Beránka sice neprosadil hlavičkující Klíma, avšak o dvě minuty později se Jankov přeci jen dostal do vedení, když Kroneislův oblouček do šestnáctky zužitkoval parádní střelou na zadní tyč Vojtěch Bürger - 4:3.

Srovnat se vzápětí nepodařilo hlavičkujícímu Legdanovi, který z malého vápna domácí svatyni přestřelil. Navýšit vedení Jankova nedovolil v 66.minutě střídající gólman Moudrý, který na brankové čáře zlikvidoval šanci před dotírajícími Bürgerem a Beránkem. Akce střídala akci a na hřišti bylo i ve velkém vedru stále živo. V 68.minutě vyslal na domácí branku tvrdou ránu Antoš, Hučík byl připraven a míč vyrazil na roh.

V 80.minutě měli další velkou příležitost Jankovští, jmenovitě po Loškově vysunutí Kysela, ale Moudrého nepřekonal. Strážce hostující branky míč rychle rozehrál, jeho spoluhráči podnikli bleskurychlý protiútok, na jehož konci byl krásně střílející Michal Blažek - 4:4. Ani to však ještě nebylo vše. Za další dvě minuty se prosadil po standardní situaci Patrik Kössl a rozhodl o divoké výhře Hluboké - 4:5.

SK Jankov - TJ Hluboká nad Vltavou 4:5 (2:2)

Branky: 2. Rytíř, 39. Popelka, 50. Benda, 60. Bürger - 27. Antoš, 30. Stráský, 48. Kadlec, 80. Blažek, 82. Kössl. Rozhodčí: Krauskopf - Tauber, Talíř. ŽK: 0:2 (Hájek, Kadlec). Diváci: 58.

SK Jankov: Komárek - Beránek, Honner, Lošek, Popelka - Lovička, Kroneisl, Rytíř, Kollár, Klíma – Benda. Střídali: Hučík, Bürger, Jirkovský V., Jirkovský D., Kysela, Šindelář.

Hluboká: Konečný - Jonáš, Stráský, Kössl, Čermín - Antoš, Legdan, Kadlec, Blažek - Hájek, Novák. Střídali: Moudrý, Rottenborn, Křiváček, Matásek.

Napsal(a) SK Jankov | Foto Michaela Mikešová