Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Jankov po měsíční přestávce zdolal Slavii ČB

 
pondělí, 3. srpna 2020, 12:03

České Budějovice – Fotbalisté Jankova vyběhli poprvé po třiceti dnech, od konce Turnaje přátelství, k prvnímu letnímu přípravnému utkání. To domácí slávisté od Malého jezu sehráli velice nepovedenou partii v pátek s Novou Vsí (1:7) a v sobotu čelili týmu z krajského přeboru. Dle slov domácího trenéra Pavla Janků předvedli několikanásobně lepší výkon než den předtím, leč znovu prohráli, tentokrát 2:3.

V obrovském vedru začali lépe hosté a k otevření skóre byli velmi blízko po třech minutách, kdy Lovička narýsoval pěknou přihrávku do pokutového území, ale útočník Benda zamířil jen do tyče. Do vedení se dostal Jankov až ve 14. minutě, díky přispění domácího Bohůnka. Na pravé straně se k ostrému centru dostal Hüttner, Matěj Bohůnek ho ve snaze odvrátit z předbrankového prostoru do bezpečí nechtěně usměrnil přesně k tyči za bezmocného Marušku - 0:1.

Sotva "sešívaní", tentokrát hrající v černém, rozehráli, přišla ztráta míče a velká příležitost Lovičky, který ovšem potvrdil, že v zakončení mu v posledních měsících není přáno. Ve 22. minutě se dobrým zákrokem blýskl gólman Maruška, když po pasu Honnera zvládl zneškodnit akrobatické zakončení Hüttnera.

Slávisté se dočkali vyrovnání ve 25. minutě po rohovém kopu Dvořáčka, kdy se míč odrazil k Tomáši Vršitému a ten propálil vše, co mu stálo v cestě - 1:1. Bohůnek mohl svůj vlastenec odčinit šest minut před pauzou, kdy se po pěkné akci spoluhráčů dostal do velice dobré střelecké pozice, jenže zaváhal a Bürger ho v hodině dvanácté o míč obral.

Potřetí už nesrovnali

Podruhé do vedení se Jankovští dostali krátce po změně stran, kdy předvedli ukázkovou akci přihrávající Lošek, centrující Popelka a gólově zakončující Martin Benda - 1:2. Lepší vstup do druhého poločasu mohli hosté podpořit třetí trefou, avšak po další hezké kombinaci a střele Popelky čaroval na brankové čáře gólman Maruška. Místo toho bylo krátce před šedesátou minutou srovnáno, kdy potrestal chybné Komárkovo vyběhnutí hlavičkující Pinc - 2:2.

V 66. minutě vysunul Klíma střídajícího D. Šindeláře, ten se řítil do obrovské šance, bohužel pro Jankov branku tvrdou střelou minul. Větší klid v koncovce předvedl Vojtěch Bürger v 71. minutě, když si po akci Kollára s Popelkou navedl míč směrem k penaltovému puntíku a levačkou ho následně uklidil do šibenice - 2:3.

Svěřenci trenéra Petra Kadlece i přes několik slibných šancí výsledek nerozhodli a v závěru o výhru málem přišli. Nejprve se pěknou střelou z uctivé vzdálenosti prezentoval Toman (Komárek chytil) a v 90. minutě dokonce slávisté míč do branky dostali, jenže pro předchozí útočný faul branka neplatila. Jankov tak po roce opět zdolal českobudějovickou Slavii.

SK Slavia ČB - SK Jankov 2:3 (1:1)

Branky: 25. Vršitý, 59. Pinc - 14. vlastní Bohůnek, 49. Benda, 71. Bürger. Rozhodčí: Novotný. ŽK: 2:0. Diváci: 100.

SK Slavia ČB: Maruška - Šťastný, Dráb, Štrobl - Vršitý, Bohůnek, Rajzl, Toman, Dvořáček - Bravenec, Voldán. Střídali: Klimeš, Vágner, Pinc, Klíma.

SK Jankov: Komárek - Fajtl, Lošek, Honner, Popelka - Lovička, Kroneisl, Kollár, Hüttner, Klíma – Benda. Střídali: Bürger, Beníšek, Kysela, Šindelář D., Kadlec.

Napsal(a) SK Jankov | Foto Petra Kočerová