Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Bernartice v úvodní přípravě vyhrály v Semicích

 
středa, 29. července 2020, 20:28

Semice - První přátelské přípravné utkání sehrály Bernartice na hřišti soupeře, který hraje stejnou soutěž, avšak druhou skupinu. Umístil se v podzimní tabulce minulého ročníku soutěže na 3. místě s pouhou dvoubodovou ztrátou na vedoucí Trhové Sviny. Nečekal je tedy rozhodně žádný lehký soupeř.

Úvod utkání to zcela potvrdil a nebýt vynikajícího výkonu bernartického gólmana a nemohoucnosti domácích střelců, šlo by se do kabin asi s jiným než jednogólovým náskokem domácích. Druhá půle již byla vyrovnanější, i když na míči byli opět více domácí. Hostům se podařil závěr utkání, zaznamenali během deseti minut dva krásné góly a překvapivě pokořili herně a kombinačně lepší mužstvo, ale s hodně špatnou koncovkou. Domácí představili jednoho nového hráče Lukáše Holuba. Hosté pak dva. Davida Nováka z Bechyně a Vojtěcha Charypara, vlastního odchovance, který se vrátil z Milevska. Všichni tři byli na hřišti hodně vidět a byli pro svá mužstva posilami.

Do zápasu vstoupili suverénně domácí a hned v 11. minutě po rohovém kopu Šourka z levé strany si na centr na přední tyč naskočil vysoký Luděk Zborník a hlavičkou vymetl pavučinku z pravé šibenice Fučíkovy brány – 1:0. V 15. minutě pronikl po pravé straně k brankové čáře David Novák a jeho přízemní přihrávku nestačil zakončit dobře blokovaný Pěchota. Po přihrávce Valacha zakončoval v 18. minutě Jakub Keclík vedle levé tyče. Dominance domácích na míči pokračovala a Štumpfalovo zakončení bylo nepřesné. Ve 24. minutě po akci Šourka z pravé strany a přízemní přihrávce na zadní tyč zakončoval opět Štumpfal do boční sítě. O minutu později pronikl obranou hostů jak nůž máslem autor jediného gólu Zborník, avšak jeho střelu do pravé horní šibenice vytěsnil na roh opět skvělý bernartický gólman Tomáš Fučík.

Ve 27. minutě se povedla ojedinělá dobrá akce hostům. Rakovan našel zprava přihrávkou nabíhajícího Vojtu Charypara, jehož střela skončila těsně nad bránou. Od tohoto okamžiku se hra poměrně vyrovnala a převaha domácích již nebyla tak markantní. Za zmínku ještě dokonce první půle stojí gólová šance domácích po akci Hadáčka z pravé strany a následném centru. Hlavička Císařovského skončila nad břevnem bernartické brány.  Poločas ukončil rozhodčí při jednogólovém náskoku domácích.

Hosté po přestávce vyrovnali hru

Ve druhé půli byla hra již od počátku podstatně vyrovnanější. V 51. minutě střílel po odraženém míči od hostujících beků Hadáček a míč skončil vedle levé tyče v autu. O tři minuty později centrovaný míč Zocha z pravé strany hlavičkoval Štumpfal nad bránu. V 55. minutě centroval na zadní tyč z pravé strany Peterka a dobíhající Vojta Charypar na zadní tyči dobře zakončoval. Do střely mu ale vložil nohu domácí bek a akce skončila pouze rohovým kopem. Trestný kop zahrávaný dobře hrajícím stoperem Fedákem v 58. minutě skončil hlavičkou Rakovana, avšak také nad Dvořáčkovou bránou. O chvilku později střela aktivního Štumpfala opět nemířila mezi tyče. V 70. minutě skončila tečovaná Staňkova střela pouze rohovým kopem.

V 72. minutě se hostům povedla parádní akce. Charypar vysunul kolmo dopředu z hloubi pole Davida Nováka, ten se zbavil beků a chytrým obloučkem k vzdálenější tyči trefil přesně – 1:1. Po tomto gólu hra hostů značně ožila a domácí naopak poslal psychicky hodně dolů. Autor krásného gólu David Novák se prezentoval skvělou přihrávkou na Daniela Smrčinu, ten střelou pod tělem domácího brankáře Dvořáčka rozhodl v 81. minutě tento oboustranně velmi zajímavý duel – 1:2.

Takový výsledek by ovšem po předvedeném výkonu hostů v první půli asi nikdo netypoval. Ani ve třetím vzájemném přátelském duelu tedy Bernartičtí neprohráli, i když tentokrát k tomu měli hodně blízko. V tom je fotbal krásný. Utkání bylo pro obě mužstva velmi poučné a na začátku přípravného období mají stále co zlepšovat.

FC AL-KO Semice – TJ Sokol Bernartice 1:2 (1:0)

Branky: 11. Luděk Zborník – 72. David Novák, 81. Daniel Smrčina. Rozhodčí: Zdeněk Štěrba. Hráno bez karet. Diváků: 40.

Semice: Dvořáček – Buchtele, Hronek, Sádlo, Lukáš Holub (K) – Štumpfal, Jakub Keclík, Zborník, Šourek – Valach, Císařovský. Střídali: Hadáček, Samuel Zoch, Kozma. Trenér Marcel Nousek.

Bernartice: Tomáš Fučík (K) – Patrik Brož, Jakub Novák, Fedák, Tomáš Češka – Daniel Smrčina, Kukrál – Voj. Charypar, David Novák, Pěchota – Adam Rakovan. Střídali: Ťupa, Psohlavec, Peterka, Staněk a Pražma. Trenér Pavel Schorník.

Napsal(a) Jan Šerhant | Foto Petr Vlasák