Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Dřina i radost. Letní kemp se vydařil. Diplomy předával radní Jihočeského kraje Antonín Krák

 
neděle, 26. července 2020, 23:41

České Budějovice – Premiérový ročník Letního kempu Jihočeského fotbalu je za námi. Vydařenou prázdninovou akci zakončil pětidenní druhý turnus pátečním odpoledním fotbálkem a slavnostním vyhlášením.

Heslo kempu Bav se, sportuj, poznávej bylo naplněno bezezbytku. Téměř třicet talentů z celých jižních Čech (ročníky 2010-2013) si ve sportovním areálu Jihočeské univerzity Na Sádkách kvalitně zatrénovalo a zažilo také spousta zábavy a her.

Poslední den se v dopoledním tréninku vedeném Grassroots trenérem mládeže Tomášem Kostkou (OFS Strakonice) pilovaly přihrávky a střelba, hrálo se „báčko“. Po obědě se rozdávaly sladké odměny a soutěžilo v přesnosti střelby na koše a branku. Nejpilnější v této dovednostní soutěži byla trojice Matěj Hamerský, Martin Gondek a Adam Škerlecz, která obdržela knihu. Na slavnostní vyhlášení přijal naše pozvání radní Jihočeského kraje Antonín Krák, který převzal nad celou akcí záštitu a rozdal dětem pamětní diplomy. „Jsem moc rád, že se kemp vydařil, děti se během prázdnin bavily fotbalem a vše se obešlo bez zranění. Z kempu by se mohla stát tradice,“ poznamenal na vyhlášení Krák.

Druhého turnusu letního kempu se zúčastnili Tadeáš Novák (Táďa), Vít Jurča (Vítek), David Šonka (David), Tadeáš Vávra (Tadič), Tobiáš Hronek (Hróňa), Jiří Bízek (Bíza), David Bízek (Dáda), Matěj Hamerský (Hami), Adam Bican (Áďa), Matěj Šíma (Maty), Daniel Kohout (Danes), David Baumruk (David), Adéla Baumruková (Áďa), Michal Strnad (Míša), Tobiáš Slíva (Tobiáš), Adam Škerlecz (Adam), Matyáš Novotný (Matyáš), Robin Cechl (Robin), Sebastian Zemen (Sebík), Martin Kolman (Martin), Tomáš Pospěch (Tom), Mirek Šebesta (Mirek), Martin Gondek (Martin), Šimon Kalianko (Šimon), Matěj Brantál (Matěj), David Falta (David), Filip Troják (Fíla) a Petr Terziev (Péťa).

Pod patronátem Komise mládeže Jč. KFS

„Děti v každém ze dvou kempů absolvovaly dvoufázové tréninky v podobě zajímavých cvičení pod vedením Grassroots trenérů mládeže ze všech jihočeských okresů a trenérů Regionální fotbalové akademie. Patří jim naše velké poděkování za spolupráci. Pochopitelně jsme měli také vlastní trenérský tým, který u tréninků asistoval a dozoroval,“ uvedl Michal Průcha, koordinátor kempu a provozovatel portálu Jihočeský fotbal, který v době 15. výročí připravil první akci zaměřenou pro fotbalovou mládež v kraji. Patronátu nad kempem, kterým ve dvou turnusech prošlo 45 malých fotbalistů, se ujala Komise mládeže Jč. KFS v čele s jejím předsedou Jiřím Hrbáčem. I když se musel avizovaný trenérský doyen Pavel Tobiáš z rodinných důvodů omluvit, byl kemp obsazen špičkovými jihočeskými trenéry s licencemi UEFA. 

Tento a minulý týden se o děti starala naše pomocnice Lenka (ti nejmenší ji oslovovali teto Lenko), která zastávala funkce zdravotnice, svačinářky a vychovatelky. Dopoledne a odpoledne probíhaly tréninky, mezi to se vklínil oběd v blízké menze a svačiny. Pořadatelé dbali na pravidelný pitný režim. Bonusovým bodem programu byla prohlídka stadionu na Střeleckém ostrově, u které asistovala Jihočeská televize, a beseda s Ivem Táborským. Pro organizátory bylo důležité také to, jak kempy hodnotili samotní hráči a jejich rodiče. „Největší odměnou nám bylo, že se jim na kempu líbilo a příští rok se zase přihlásí,“ podotkl Průcha.

„Na závěr bychom chtěli poděkovat všem zúčastněným hráčům, trenérům, rodičům a personálu areálu Na Sádkách, s jejichž pomocí se nám podařilo zajistit vynikající podmínky pro náš tréninkový kemp,“ uzavřel hodnocení prvního ročníku vedoucí trenérského štábu Ladislav Bernát.

Budeme se těšit zase za rok. Příští kemp by se měl uskutečnit v termínech 12.-16. července a 19.-23. července 2021.

Napsal(a) Redakce | Foto Jihočeský fotbal