Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Filip Klepsatel sní o Barceloně a Slavii. Na kemp dorazí i za rok

 
úterý, 21. července 2020, 21:23

Příměstský fotbalový kemp v Českých Budějovicích pořádaný portálem Jihočeský fotbal má za sebou první týdenní turnus. Jedním ze spokojených účastníků kempu byl jedenáctiletý Filip Klepsatel, jehož mateřským oddílem je Lokomotiva České Budějovice.

Největší radost měl z úspěchu v dovednostních soutěžích. „Bylo tam střílení na břevno, dále jsme hráli fotbal v kleci a stříleli na basketbalový koš s pomocí rampy. A na čas jsem devětkrát dokázal trefit břevno,“ chlubí se nadšený hoch a odchovanec SK Rudolfov, který od minulé sezony přešel do Suchého Vrbného.

Kluci trénovali dvakrát denně, což je pro ně zátěž, na kterou možná nejsou během školního roku tak úplně zvyklí. „Tréninky byly náročné, ale pokaždé jsem se dobře vyspal, takže to bylo v pohodě. Nejtěžší pro mě bylo cvičení, při kterém jsme hráli na dvě modré a dvě žluté brány, přičemž obránci chytali útočníky,“ přemýšlí Filip nad náročností tréninků. Ty prý byly jiné, než na jaké je zvyklý v Lokomotivě.

Tréninky vedl každý den jiný trenér a mladý fotbalista českobudějovické Lokomotivy se tak mohl seznámit s různými tréninkovými metodami. Bylo to pro něj zpestření. „Nejvíc se mi líbila návštěva Střeleckého ostrova a vlastně všechny tréninky,“ odpovídá bez váhání Filip Klepsatel na dotaz na největší zážitek. Začínající fotbalisté totiž měli možnost prohlédnout si zázemí prvoligového Dynama a pobesedovali rovněž s Ivem Táborským.

Filipovy plány do budoucna nejsou nikterak skromné. „Jednou bych chtěl hrát za Barcelonu a v české lize za Slavii Praha,“ má ve svých jedenácti letech Filip zcela jasno. Fotbal hraje i jeho o pět let starší brácha.

Filip se již teď těší na příští rok, kdy se prý kempu rád zúčastní znovu. Teď ho ale čekají prázdniny. „Budu regenerovat a občas zajdu na koupaliště. Jinak mě čeká ještě čtyřdenní soustředění s Lokomotivou a pak už běžné tréninky,“ prozrazuje zbývající  prázdninový program Filip Klepsatel.

Napsal(a) Michal Havelka | Foto Jihočeský fotbal, Ladislav Lhota