Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Letní kemp Jihočeského fotbalu odstartoval

 
pondělí, 13. července 2020, 23:36

České Budějovice - V jihočeské metropoli zahájil první turnus letního příměstského kempu pro děti z celého Jihočeského kraje. Mottem kempu je Bav se, sportuj, poznávej.

„Letos náš portál Jihočeský fotbal slaví patnácté výročí a to byl hlavní důvod, proč jsme se rozhodli uspořádat něco pro děti. První akcí je letní kemp. Moc nás těší, že jste se na něj přihlásili a věříme, že si týden prázdnin s námi užijete a něco si z něj odnesete do vaší další fotbalové kariéry,“ přivítal účastníky kempu organizátor Michal Průcha.

Letní kemp Jihočeského fotbalu se koná pod patronátem Komise mládeže Jihočeského KFS a osobní záštitou člena rady kraje Mgr. Bc. Antonína Kráka. Vedoucím trenérského štábu je dlouholetý mládežnický trenér Ladislav Bernát, který na OFS Č. Budějovice zastává funkci předsedy trenérsko-metodické komise. Pondělní tréninky probíhaly zábavnou formou pod vedením Grassroots trenéra mládeže OFS Č. Budějovice Jana Starého.

Při ranní prezentaci dostaly děti dresy s přezdívkami. Většinou šlo o zkomolená křestní jména či příjmení. Třeba třikrát se jednalo o Fílu, dvakrát o Matyho. Záhadou nám byla přezdívka Mapimpi, kterou si v přihlášce objednal desítiletý Martin Dvořák z Hluboké nad Vltavou. „Makazole Mapimpi je hráč Jihoafrické ragbyové reprezentace a můj velký vzor,“ prozradil nám Martin cestou z oběda.

Vydařený den v útulném prostředí areálu Jihočeské univerzity Na Sádkách zakončil, jak jinak, fotbálek. Utkaly se v něm týmy trenérů Ladislava Bernáta a Jiřího Filouše, který trénuje mladší žáky v Roudném. Šéftrenér kempu Bernát zaujal na 66 let nevídanou herní aktivitou a přesnými pasy na nabíhající útočníky. Po remíze 2:2 se z vítězství nakonec radovali Filoušovi hráči, kteří vyhráli v penaltovém rozstřelu 2:1.

Fotbalový kemp pro ročníky 2007 až 2009 trvá do pátku 17. července. Kluci se mohou těšit nejen na dvě tréninkové jednotky denně s určitým zaměřením, teorií, ale i doprovodné akce - šipkovanou o ceny v parku Stromovka, exkurzy na stadion na Střeleckém ostrově, turnaj ve fotbalové kleci či besedu o historii českého a jihočeského fotbalu. Na závěr dostane každý účastník certifikát o absolvování kempu Jihočeského fotbalu.

Aktuální informace o průběhu kempu najdete na redakčním Facebooku Jihočeského fotbalu

Napsal(a) Redakce | Foto Jihočeský fotbal