Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Přípravky FC MAS Táborsko jsou na špičce Jihočeského kraje

 
pondělí, 13. července 2020, 20:12

Táborsko - Táborská fotbalová mládež hrající za FC MAS Táborsko dosáhla jednoho z dalších milníků. Jak informoval ředitel klubu Josef Holub, Táborsko jako pravidelný účastník turnaje Ondrášovka Cup po osmi ročnících dosáhlo na nejlepší výsledek v celkovém umístění. Po sečtení všech kategorií skončilo Táborsko v celkové tabulce na 11. místě v ČR! Ve fotbale často užívaná fráze, že se klub vzorně stará o děti, není v FC MAS Táborsko frází, ale čistou pravdou, která má konkrétní obsah.

Projekt Ondrášovka Cup patří k největším fotbalovým mládežnickým projektům, a to nejen v České republice. Do právě skončeného ročníku bylo přihlášeno 803 týmů. Odehrálo se celkem 187 turnajů v 76 různých lokalitách. Vše začalo už loni v srpnu osmapadesáti prvními předkoly a pětasedmdesáti druhými předkoly, dále se pokračovalo osmačtyřiceti podzimními kvalifikacemi a vše vyvrcholilo letos na jaře šesti finálovými turnaji. Byl to opět fotbalový maratón, kterého se podle systému IS FAČR zúčastnilo více než 16.200 hráčů a hráček.

Mládežnické týmy FC MAS Táborsko se přitom tentokráte pro sestupu A-týmu do třetí ligy musely prokousat přes předkola a na závěrečný turnaj se kvalifikovaly tři kategorie ze šesti. „Je to výsledek dlouholeté dobré práce s mládeží, která se nyní projevuje. FC MAS Táborsko se právem řadí mezi špičku republiky v přípravkových kategoriích a je v nich nejlepší v Jihočeském kraji. Věřím, že jsme na správné cestě. Dlouhodobá, usilovná práce mládežnických trenérů už přináší své ovoce. Rovněž věřím, že po rozšíření tréninkových možností ve zrekonstruovaném areálu Soukeník v Sezimově Ústí se posuneme o další úroveň. Už nyní mohu prozradit, že realizační tým klubu rozšíří další specialisté," shrnul Josef Holub.

Největšího úspěchu dosáhla na domácí půdě kategorie U10 – ve finálovém turnaji Ondrášovka Cup získala stříbrné medaile. Tým U13 si v dalekém Šumperku vybojoval 8. místo ve Zlaté skupině a tým U8 v Benešově obsadil 14. místo.

K Ondrášovka Cupu 2019-2020 se vrací medailonek, který odvysílala Česká televize na svém sportovním kanále ČT4 Sport v délce více než 30 minut (zde).

Napsal(a) Luboš Dvořák | Foto FC MAS Táborsko