Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Zápas dvou rozdílných poločasů vyzněl lépe pro Roudné. Č. Krumlov ztratil dvougólový náskok

neděle, 5. července 2020, 23:11

Roudné – Tečku za turnajem Přátelství učinil v příjemně prosluněném sobotním odpoledni duel domácí Malše proti Č. Krumlovu. Po zajímavém a nerozhodném průběhu, v němž padlo půltucet gólů, musel o vítězi rozhodnout penaltový rozstřel.

Než se malšané pořádně rozkoukali, už lovili míč ze sítě. Nekoncentrovanost domácího týmu potrestal již ve 20. vteřině Dominik Tůma. Hosté hrozili centry ze stran, po jednom z nich zvýšil hlavou Tomáš Tauber – 0:2. Krumlovští měli první poločas navrch a do kabin mohli jít s třígólovým náskokem, ale nařízenou penaltu za faul brankář Kučera exekutorovi Tauberovi zlikvidoval.

Roudenští po úpravě sestavy zjednodušili a zrychlili hru. Soupeře začali přehrávat a bylo vidět odhodlání, že chtějí s výsledkem něco udělat. Postupně umazávali náskok soupeře v podání jediného autora, a to Viktora Kadlece, jenž v derniéře obstaral jediný hattrick v turnaji. Po hodině snížil, a i když nebezpečný Tomáš Tauber po rychlém kontru zvýšil na 1:3, domácí střelec osm minut před koncem snížil a v samém závěru ranou z vápna zařídil vyrovnání.

V penaltovém rozstřelu zaváhali hostující Tůma s Růžičkou, které vychytal mladičký Havlíček, zatímco na domácí straně neuspěl ranou do tyče jen šikovný dorostenec Skála. V páté sérii rozhodl exkrumlovský Malý a plusový bod zůstal u Malše.

Úvodních 45 minut a především samotný vstup do zápasu nevěštil pro domácí Roudné nic dobrého.  Evidentně tahalo za kratší konec. „My jsme k prvnímu poločasu přistoupili opravdu jako k prázdninovému utkání. Předvedli jsme nesoustředěný výkon a hlavně dělali hrubé chyby, kterých jsme se minule v Jankově vyvarovali. Nebylo to od nás dobré. Nedařilo se nám, umožnili jsme soupeři dostávat se do šancí.  A to by se mohl Pavel Kučera v brance zbláznit. Do 20. minuty měli hosté snad dvacet centrů ze strany, které zaváněly góly. O přestávce jsme poslali na hřiště novou krev, mladíci Tomášek se Skálou dobře okysličili hru, především Skála předvedl solidní výkon, k nim se přidali i další střídající. Měli jsme velkou touhu po vítězství, nechtěli jsme prohrát. Brankář Havlíček si v penaltách vedl velmi dobře,“ potěšil Tomáška zlepšený výkon ve druhém dějství.

Trenér krumlovského Slavoje Václav Domin nedělal ze ztráty vítězství vědu. Šlo jen o přípravu. „Hlavně jsme klukům říkali, aby si zahráli. O nic nešlo. Nikdo se nezranil. I když v mistráku by to asi vypadalo jinak. Měli jsme přidat další góly a mohlo být rozhodnuto. Místo jednoduchého zakončení ale kluci pořád něco vymýšleli, a to i před prázdnou brankou. S prvním poločasem jsem spokojený. Hráli jsme podle mých představ. Měli jsme převahu a dali dva góly. Do druhé poloviny jsme prostřídali, chtěli jsme, aby si všichni zahráli a to se také trochu podepsalo na naší hře a výsledku. Účast na turnaji jsme samozřejmě přivítali, nestáli jsme, zahráli si každý týden. A to bylo důležité. O umístění ani tak nešlo,“ zhodnotil závěrečný duel Domin, který musí do příští sezony oželet odcházející Malého (Roudné), Persána (Zlatá Koruna) a Wagnera, který hodlá opět zamířit do Rakouska.

TJ Malše Roudné – FK Slavoj Č. Krumlov 3:3 (0:2), penalty 4:3

Góly: 61., 82. a 87. Kadlec - 1. Tůma, 16. a 68. Tauber. Rozhodčí: Mach. Bez karet. Diváků: 90. Penalty: Novotný, Skála (nedal), Cahyna, Wohlgemuth, Malý - Tůma (nedal), Novák, Růžička (nedal), Kabele.

Roudné: Kučera (46. Havlíček) – Grigera, Cahyna, Cepák (46. Tomášek), D. Vogl (46. Hrouda) – Malý, Neckář – Goretki (46. Skála), Kadlec, Navrátil (70. Wohlgemuth) – Vlk (65. Novotný).

Č. Krumlov: Trnka (46. Šesták) – Švec, Kabele, Kuna – Filip (50. Kordík), Svoboda, Novák, Vávra, Tůma (65. Ryneš) – Tauber, Růžička.


Konečná tabulka

1. Olešník       5 4 1 0  22:10 14

2. Dynamo B   5 3 0 2  16:9   9

3. Roudné       5 2 1 2  10:15 8

4. Jankov         5 2 0 3   8:11 6

5. Třeboň        5 1 2 2  11:12 5

6. Č. Krumlov  5 0 2 3   6:16 3

Nejlepší střelci: 7 - Průcha (Třeboň), 5 - Pícha (Olešník), Navrátil (Roudné), 4 - Lafata (Olešník), 3 - Prenner, Smékal (oba Jankov), Dudek, Grobár (oba Olešník), Tauber (Č. Krumlov), Kadlec (Roudné), 2 - Matoušek, Tomek, Kalousek (vš. Dynamo)

 
 
Napsal(a) Michal Průcha | Foto Miloslav Kusbach