Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Závěr Letní ligy: Písek doma podlehl Slavii B po penaltách

 
čtvrtek, 2. července 2020, 13:45

Písek – Závěrečným fotbalovým večerem u břehu Otavy se první červencový den uzavřela Letní liga, v níž šestice třetiligových celků sehrála po deseti utkáních náhradou za nedohranou jarní část soutěže, kterou zastavila pandemie koronaviru. Písečtí ve značně improvizované sestavě statečně vzdorovali béčku českého mistra a odnesli si bod za remízu 1:1 po devadesáti minutách. Prémii v penaltovém rozstřelu získali Pražané, čímž uhájili v tabulce čtvrtou příčku před Jihočechy. Ti je mohli přeskočit v případě vítězství.

Hosté od počátku překypovali sebevědomím, přestože již nemohli dosáhnout na medaili a v přímém souboji s Pískem obhajovali pouze bramborovou pozici. Domácí brankář Jan Satrapa musel již v úvodní minutě vytěsnit bombu Martina Douděry z pravé strany. Další hrozbu ze strany vršovického celku odvracel o dvě minuty později. Žlutomodří však udeřili ze své první vážné akce v 5. minutě. Z levé strany nahrával Martin Held a do odkrytého prostoru u protější tyče zakončoval Tom Ulbrich.

Vedoucí trefou načerpali domácí potřebnou dávku herní jistoty a postarali se o důstojný průběh fotbalové partie proti velice pohyblivému a nesporně kvalitnímu soupeři. Ve 13. minutě mohl zvýšit Martin Held, jenže v sólu neprostřelil vybíhajícího brankáře a v pokračující akci napálil levačkou břevno. Pěkné technické kousky předváděli Tom Ulbrich s Tomášem Froňkem, ale jejich pokusům chybělo zakončení. Pražané byli kousek od vyrovnání ve 31. minutě, jejich tutovku skvělým zásahem eliminoval Jan Satrapa.

Vynikající písecký gólman naneštěstí nedosáhl na střelu Vojtěcha Šilhana z těžkého úhlu ve 44. minutě, když se Pražanům vydařil tah s ofsajd systémem. Vedení mohl zpátky získat v 53. minutě Tom Ulbrich po centru Tomáše Benetky, hlavičkový pokus však vystihl brankář Slavie. O minutu později vypracoval slibnou příležitost Tomáš Froněk, jenže střela se nezdařila ani jemu, ani střídajícímu Františku Majerovi. Větší část druhé půle se odehrávala na straně domácích, byť bez výraznější šance slávistů. Rozhodnout mohl těsně před závěrečným hvizdem Petr Sirotek, jeho ránu zprava zlikvidoval Christián Fülöp. Rozhodující pátou penaltu proměnil slávista Alexandr Bárta.    

Milan Nousek ml., trenér Písku: „Bylo to pro nás těžké utkání ve stavu, v jakém se nacházíme. Každým dnem počítáme zraněné. Dá se říct, že chybí sedm hráčů ze základu, na druhou stranu další kluci si svými výkony během Letní ligy řekli o to, že mohou také být v základu i proti tak kvalitnímu soupeři. Samozřejmě je to náročné i fyzicky, protože nemáme momentálně tak široký kádr, abychom doplnili sestavu kvalitativně. Ale hráči to zvládli včetně dnešního souboje. Bylo to na krev a kdybychom měli možná trochu víc štěstí v zakončení, tak by to vypadalo jinak. Musíme si přiznat, že i Slavie měla šance a nás při nich podržel gólman Satrapa. Dělba bodů byla asi nakonec spravedlivá, i když my jsme dneska byli horším týmem.“

FC Písek – SK Slavia Praha B 1:1 (1:1), penalty 4:5

Góly: 5. Ulbrich – 43. Šilhan. Rozhodčí: Matyš - Toucha, Žemlička. ŽK: 1:2. Diváků: 320.

Písek: Satrapa – Benetka, Běloušek, Mařík, Hajdo – Petřík (46. Majer), J. Held (85. Přibyl), Pařízek, Ulbrich (75. Bílý), Froněk (58. Sigmund) - M. Held (63. Sirotek).

Slavia B: Radotić (46. Fülöp) – Bárta, Švec (46. Matys), Vlček, Hošek – Křišťan, Vít, Langhamer (56. Eichler) – Douděra, Šilhan (56. Janoušek), Zeronik.

Napsal(a) Ladislav Lhota | Foto Jan Škrle