Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Odchovanec Meteoru Tábor Michal Kinčl o sobě dává vědět v Jablonci

 
pondělí, 29. června 2020, 22:16

Tábor/Jablonec nad Nisou – Michal Kinčl, tohle jméno si zkuste zapamatovat. Možná o něm v budoucnu ještě uslyšíme. Dvacetiletý odchovanec Meteoru Tábor se stále více prosazuje v Jablonci, kde již po dvou měsících podepsal profesionální smlouvu, a jeho snem je zahrát si jednou za prvoligové áčko. Ostatně s A-týmem již Michal Kinčl absolvoval i pár tréninků.

Kinčl udělal první fotbalové krůčky v táborském Meteoru, na tři roky si odskočil do Táborska a až do konce žákovského věku působil v mateřském klubu. V patnácti odešel na hostování do dalekého Jablonce, kde o sobě dává stále více vědět. "Za svůj největší úspěch považuji to, že se mi povedl zvládnout přechod z dorosteneckého do dospělého fotbalu a zabydlel jsem se v sestavě jabloneckého béčka," má radost Michal Kinčl.

Béčko Jablonce bylo po šestnácti odehraných kolech na čele B skupiny České fotbalové ligy. Rozdíl mezi mužským a dorosteneckým fotbalem je veliký. "Je to ohromný rozdíl," zdůrazňuje mladík, jenž přišel do Jablonce z Tábora a prošel jabloneckou Fotbalovou akademií.

Jablonecké béčko má podobně jako Táborsko velkou šanci hrát od podzimu ve druhé lize, Michala Kinčla to ale zatím nechává v klidu. Druhá liga se stále hraje a její osud je nejasný. Kvůli koronaviru byla uvalena karanténa na mužstvo Třince, jehož zápasy byly zatím odloženy. "Je to zamotané. O druhé lize v tuto chvíli nepřemýšlím," krčí rameny Kinčl, hrající v záložní řadě.

"V příští sezoně chceme hrát v ČFL zase o nejvyšší příčky, když jsme teď byli první." S jabloneckým béčkem odehraje tento týden poslední přátelské zápasy a pak hurá na prázdniny.

V Jablonci nad Nisou navštěvuje Michal Kinčl střední školu řemesel a služeb. "Prázdniny strávím doma v Táboře. Volno mám čtrnáct dní a pak nám začne letní příprava na novou sezonu, která odstartuje v srpnu," prozrazuje své nejbližší plány čekanický talent Michal Kinčl.

V Meteoru si přestup považují. Věří, že nebude poslední

Kinčlův přestup není jen oceněním fotbalového růstu talentovaného hráče, ale rovněž také všech trenérů a funkcionářů, kteří se podíleli na jeho výchově (za všechny lze jmenovat Martina Šticu). Náležitě pyšný může samozřejmě být i mateřský oddíl FK Meteor Tábor, který dokázal ze skromných podmínek vychovat hráče pro profesionální fotbal. Oddíl z Čekanic pevně věří, že k Michalovi se mají šanci přiblížit i další odchovanci, kteří v současné době bojují o své místo na slunci. Především je to další motivací do náročné a mnohdy velmi nevděčné práce s mládeží nejen pro Meteor, ale i ostatní regionální oddíly.

Napsal(a) Michal Havelka | Foto Nikol Kuncová
 


 

Reklamní sdělení

Reklama