Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Jankov získal skalp divizního béčka Dynama. Benda se uvedl gólem

 
pátek, 26. června 2020, 10:40

Jankov – Do jankovské Precis arény se šlo na fotbal netradičně ve čtvrtek, ale bohužel i díky nevlídnému počasí dorazila necelá stovka fanoušků. A to je škoda. Jankov sehrál s divizní rezervou Dynama výborný part, který se musel líbit. Především fanouškům zelenobílých. Ti po závěrečném hvizdu odcházeli velice spokojeni, když jejich miláčci nečekaně porazili favorizovaného soupeře 2:1.

A to i přesto, že utkání bylo po téměř celou dobu pod herní kontrolou hostujících fotbalistů, kteří se však nedokázali střelecky prosadit jako v předchozích duelech. Za Jankov poprvé nastoupila nová útočná posila Martin Benda a po čtyřiadvacetiminutách si otevřela v novém působišti střelecký účet.

Dle očekávání se tempa hry ujali hosté a jako první si vytvořili gólovou šanci. Ve 4.minutě nejprve Komárek vyrazil střelu Šestbauera, aby následně skvěle zlikvidoval další střelecký pokus, tentokrát z kopaček Matouška. O několik minut později mu stačilo jen očima kontrolovat Lindákův přízemní pokus, směřující zhruba metr vedle. Útočné výpady podnikali i jankovští, leč v drtivé většině skončili v předfinální fázi. Dotáhnout akci do konce, dokonce do zdárného, se podařilo až ve 24.minutě. Akci jako z učebnice předvedli Prenner, Kollár, milimetrově centrující Sedlic a přesně k tyči hlavičkující Martin Benda - 1:0.

Abyste uspěli proti kvalitnějšímu soupeři z vyšší soutěže, potřebujete i štěstí. A to Jankov měl. Například v 34.minutě po tvrdé střele Červeného vykopával míč z brankové čáry Kroneisl. Hodně akcí Dynama šlo přes Jánošíka, který zkoušel střelecké štěstí nepříjemným skákavým pokusem, ale Komárek byl připraven. Následovaly dvě velké šance na obou stranách. Nejprve vymyslel další fantastický centr Sedlic, po němž se do voleje opřel Beránek, gólman Janáček předvedl parádní zákrok a míč vyrazil na rohový kop. Z toho paradoxně hrozilo na opačné straně, když hosté podnikli rychlý brejk, na jehož konci byl v obrovské šanci Matoušek, jenže vynikajícím zákrokem se blýskl také gólman Jankova Jan Komárek.

Penaltu proměnil matador Kroneisl

Obraz hry se příliš nezměnil ani po změně stran. Hosté to na Komárka zkoušeli z různých pozic, ale zatím marně. S Jánošíkovou střelou si domácí strážce branky nadvakrát poradil, o pár minut později zase na mokrém trávníku s námahou likvidoval další skákavý pokus Tomka. Vyrovnání přišlo v 59.minutě po jedné z mála chyb domácích zadáků. Ti chybnou malou domů doslova darovali Dynamu rohový kop, po němž přišel ostrý centr Jánošíka a dokonale přesná hlavička Václava Míky, která s pomocí tyče skončila v síti - 1:1.

Mohlo se zdát, že hosté svého soupeře dorazí, ale kdeže. Hráči Jankova srdnatě bojovali a sami několikrát výrazně zahrozili u hostující šestnáctky, jenže bez potřebného finálního zakončení. Až přišla 70.minuta a rozhodující okamžik zápasu. V souboji dvou střídajících hráčů fauloval v pokutovém území Bartoš Smékala a sudí Brom nařídil pokutový kop. Exekuce se ujal ten nejzkušenější a uspěl. Marek Kroneisl, nejlepší hráč zápasu, poslal Janáčka na druhou stranu a vrátil Jankovu vedení - 2:1.

Srovnat mohl opět Míka, opět po krásném centru Jánošíka, ale k hostující smůle jeho koníček v 82.minutě tentokrát v brance neskončil. V poslední desetiminutovce chodili domácí do otevřené obrany Dynama a mohli zápas rozhodnout, leč nestalo se, přestože dokázali dostat míč do branky. V 84.minutě přišel po akci na pravé straně centr Klímy a gólové zakončení Smékala, kterému však podle hlavního rozhodčího předcházel útočný faul a gól tak nemohl být uznán. Tři minuty před koncem vymyslel skvostnou přihrávku Prenner na Smékala, jenže neméně excelentně si počínal také gólman Janáček, který včasným vyběhnutím a zmenšením střeleckého úhlu domácímu snajprovi skórovat nedovolil. V souboji dvou bývalých trenérských kolegů Kadlece a Plocka se nakonec radoval ten mladší.

SK Jankov - SK Dynamo ČB B 2:1 (1:0)

Branky: 24. Benda, 72. Kroneisl z pen. - 59. Míka. Rozhodčí: Brom - Slepička, Lejš. Bez ŽK. Střely na branku: 4:7. Střely mimo: 1:8. Rohy: 3:7. Diváci: 88.

SK Jankov: Komárek - Fajtl, Honner, Lošek, Beránek (87. Jirkovský) - Sedlic, Kroneisl, Kollár, Prenner, Klíma - Benda (60. Smékal).

Dynamo B: Janáček - Kočí, Míka, Šestauber (67. Bartoš) - Kalousek (46. Strejček), Tomek (74. Collin), Malecha, Lindák (46. Kortiš), Červený (46. Sedlák) - Jánošík, Matoušek.

Nejlepší hráči: Kroneisl, celý tým – nikdo.

Napsal(a) SK Jankov | Foto Michaela Mikešová
 


 
Reklama