Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Turnajová utkání Přátelství pohledem trenérů

 
úterý, 23. června 2020, 15:32

Jihočeský kraj – Olešník i přes nečekanou jednobodovou domácí ztrátu s lepšící se Třeboní má blízko k celkovému prvenství v jarním turnaji Přátelství. Postačí mu k němu zisk bodu ze svého závěrečného duelu v Roudném. Druhé béčko Dynama ČB zajíždí po dvou shodných výhrách 4:0 do Jankova. Bez bodu zůstává poslední Č. Krumlov, který pykal s Dynamem za chyby v obraně. Špatný terén nepustil do hry týmy Jankova s Roudným. Náhradní termín se teprve řeší.

Výsledky, střelci, sestavy a ohlasy


FK Olešník - TJ Jiskra Třeboň 2:2 (1:1), penalty 4:3

Góly: Dudek, Pícha – Průcha, Rešl.

Olešník: Jirkal (46. J. Studnička) - Vařák (46. M. Studnička), Kalášek, Nygmet - Šíma (15. Tressl, 70. Šíma), Heller, Lafata, Miklík - Tóth (15. Rožboud), Dudek, Pícha. Trenér Chlumecký.

Třeboň: Skála - Schneider, Koktavý, Zavadil - Matoušek, Cimerhanzl, Kubata, Hromádka, Bartl - P. Tůma, Průcha. Střídali: Holzepl, Rossmann, Týnavský, Vranovský, Macho, Rešl. Trenér Kladenský.

Roman Chlumecký, trenér Olešníka: „Do zápasu jsme nastoupili s ofenzivní taktikou a zaslouženě jsme šli v 10. minutě do vedení Dudkem. Potom se nám bohužel zranili dva hráči, kteří museli střídat, a nebylo to úplně to, co jsme chtěli hrát. O poločase jsme si to v kabině ujasnili a druhá půle byla lepší. Drželi jsme míč na kopačkách a Třeboň hrozila pouze z brejků. Dali jsme po pěkné akci na 2:1 Píchou do prázdné brány, ale bohužel jsme asi pět minut před koncem inkasovali po skrumáži ve vápně. Penalty jsou tak trošku loterie. Poslední rozhodl gólman Studnička.“

Karel Kladenský, trenér Třeboně: „Brzy jsme prohrávali, když si za obranu naběhl Dudek a přesně zakončil. Snažili jsme se o aktivní hru, což nám přineslo vyrovnání Průchou po střele z otočky. Do přestávky to pak byla naše nejpovedenější pasáž, vedoucí gól jsme z toho nevytěžili, naopak ve druhé půli nám ho dali domácí po pasu Lafaty do vápna a koncovce do prázdné. V závěru jsme se dočkali zaslouženého vyrovnání, když se do pěkné akce zapojila čtveřice střídajících hráčů, na jejímž konci byl nadějný dorostenec Rešl. Jsme spokojeni, že jsme zkušenému Olešníku byli konkurenceschopným soupeřem.“


FK Slavoj Č. Krumlov - SK Dynamo Č. Budějovice B 0:4 (0:2)

Góly: Kalousek, Lindák, Jánošík, Strejček.

Č. Krumlov: Trnka (75. Šesták) – Paráček (65. Ryneš), Kabele, Švec, Wagner (70. Filip) – Svoboda, Novák, Vávra (80. Šára), Kuna – Tauber, Růžička (46. Kordík, 78. Vnuk). Trenér Domin.

Dynamo B: Janáček (60. Kerl) – Krejčí (60. Kortiš), Kočí, Míka (70. Bartoš), Šestauber (46. Červený) – Pařízek, Malecha – Jánošík, Lindák (60. Sedlák), Kalousek – Matoušek (46. Strejček). Trenéři Plocek a Skála.

Václav Domin, trenér Č. Krumlova: „Myslím, že se Dynamo představilo jako silný celek a mělo více ze hry, ale branky, které nám dalo, byly po našich ztrátách a individuálních chybách. My jsme si vytvořili asi čtyři šance, které jsme neproměnili. Dali jsme šanci všem mladíkům včetně dorostenců, aby si vyzkoušeli zápas proti kvalitnímu soupeři.“

Jaromír Plocek, trenér Dynama B: „Věděli jsme, že nás čeká v Č. Krumlově bojovné utkání plné soubojů a to se také potvrdilo. Měli jsme držení míče více na svých kopačkách a také jsme si začali vypracovávat slibné příležitosti, které vyústily ke vstřelení dvou gólů po našich pěkných akcích. Do druhého poločasu jsme udělali opět změny, protože chceme, aby si kluci zahráli co nejvíce. Ráz utkání se nějak nezměnil. Měli jsme více brankových příležitostí, než domácí a podařilo se nám opět vstřelit dvě branky. S utkáním jsme spokojeni a s výsledkem také. Tento čtvrtek nás čeká venkovní zápas v Jankově od 18 hodin. A turnaj zakončíme v našem tréninkovém centru příští středu s Třeboní.“


SK Jankov – Malše Roudné odloženo pro nezpůsobilý terén, NT 1. 7. 2020 od 18:00


Program dalšího kola:

Čt 25. 6. Jankov – Dynamo ČB B (18)
Pá 26. 6. Třeboň – Č. Krumlov, Roudné – Olešník (oba 18)

Napsal(a) Michal Průcha | Foto Ján Honza