Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Do Tábora přijedou na Ondrášovka Cup hráčské i trenérské hvězdy

 
pondělí, 22. června 2020, 13:06

Tábor – Finálová fáze letošního ročníku Ondrášovka Cupu, který je oficiálním Pohárem mládeže FAČR U8 – U13, bude pokračovat v Táboře turnajem hráčů do 10 let. Po dlouhém fotbalovém půstu organizátoři připravili nejen krásné fotbalové souboje plné emocí, ale také setkání hned s trojicí špičkových trenérů a jedním fotbalovým internacionálem.

Zápasy se odehrají na stadiónu FC Táborsko 23. a 24. června za přítomnosti kamer České televize. Vzhledem k aktuální situaci dlouho nebylo jisté, jestli bude možné hrát. O to větší je radost organizátorů nad tím, že vše nakonec klaplo: „Dělali jsme maximum, co se dalo, abychom jednak zajistili bezpečí mladých hráčů, a zároveň jim nevzali možnost změřit síly s vrstevníky z celé republiky, včetně přípravek velkých ligových klubů,“ říká manažer projektu Petr Lacina. Zároveň ale organizátoři slibují dodržení všech bezpečnostních pravidel. „Diváky na zápasech rádi uvítáme, budeme ale zároveň pečlivě sledovat dodržení limitu 2500 osob tak, aby nedošlo k porušení aktuálního vládního nařízení,“ ujišťuje Petr Lacina.

Mezi účastníky nebude chybět domácí FC MAS Táborsko ani další jihočeský tým FC Písek. O táborském turnaji by se dalo také napsat, že půjde o „sraz elitních trenérů“. Na stadiónu se potkají současný trenér české reprezentační „jedenadvacítky“ Karel Krejčí, mistr české ligy v sezóně 2002/2003 a současný ředitel sportovně technického oddělení Fotbalové asociace ČR Jiří Kotrba, bývalý trenér Sparty a aktuálně kouč reprezentační osmnáctky David Holoubek. A k tomu ještě legendární kanonýr české, řecké i rakouské ligy David Lafata, pocházející z jihočeského Olešníku.

„Budu v Táboře tak trochu ,služebně', do naší koncepce rozvoje sportu, o kterou se na asociaci také starám, Ondrášovka Cup skvěle zapadá. Ale taky se těším, že uvidím malé hráče, které třeba jednou přivítáme v reprezentaci a jejich čistou radost ze sportu,“ říká Jiří Kotrba. „O tom, že Ondrášovka Cup je skvělá věc, mi říkalo už několik kluků, kteří byli v reprezentaci ve stejné době, jako já. Tak se těším, až to dravé mládí ve věku zhruba mého Tondy, uvidím na vlastní oči,“ dodává sparťanský mistr ligy 2013, jeden z nejlepších střelců české historie (v součtu české a rakouské ligy autor více než dvou stovek gólů) David Lafata.

I když je letos v Ondrášovka Cupu spousta věcí jinak, jedna z nich se nemění. I tentokrát nabídne přímý vstup z turnaje ve svém programu Česká televize. „Jde o projekt, který má podle nás velký smysl. Je skvělé, že i přes nedávnou koronavirovou krizi si budou moct mladí fotbalisté zahrát a ukázat veřejnosti, kam se za minulou sezónu posunuli. A není přitom vůbec důležité, jestli z nich budou jednou reprezentanti nebo si jen odnesou krásné vzpomínky a sportovního ducha,“ uzavírá známý moderátor Pavel Čapek, který bude přenosy komentovat.

Od roku 2013 se k projektu mládežnických turnajů Ondrášovka Cup přihlásilo mnoho osobností, které se staly jeho ambasadory. Patří sem mimo jiné Jaroslav Hřebík (ředitel úseku mládeže AC Sparta Praha), Josef Hušbauer (reprezentant ČR, hráč Dynama Drážďany), Tomáš Hübschman (bývalý reprezentant ČR a hráč FK Baumit Jablonec) nebo Jakub Kohák (herec, režisér, velký fotbalový fanoušek a „odborník“).

Složení skupin finálového turnaje:

Skupina A                         Skupina B                    Skupina C                     Skupina D

AC Sparta Praha          FK Mladá Boleslav     CU Bohemians Praha      FK mládeže Vysočina Jihlava

SK Olomouc Sigma MŽ MFK Vyškov                FC Hlinsko                      FC Sparta Brno

FK Kohouti Rokycany   FK Baník Sokolov        FC MAS Táborsko         FK Meteor Praha VIII

FC Zbrojovka Brno        FC Vítkovice 1919       FC Slovácko                    TJ Sokol Bohdalice

FC Písek                       FK Spartak Choceň     Football Tallent Academy Praha SK Slavia Praha

RMSK Nový Bydžov       FK Teplice                     FK Dukla Praha              FC Slavia Karlovy Vary


Program turnaje:

úterý 23. 6. první utkání 9.30

středa 24. 6. první utkání 8:30

poslední utkání 15:59

vyhlášení 16:30

Napsal(a) Jiří Nikodým | Foto www.josefstepan.cz
 


 
Reklama