Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Zahozené šance a obdržené góly v závěru stály za další porážkou Písku

 
neděle, 21. června 2020, 14:41

Praha/Uhříněves - Fotbalistům Písku se v Letní lize přestalo dařit. Čtvrtou prohru utržili v notně omlazené sestavě v sobotním dopoledni na hřišti Čechie Uhříněves s rezervou Bohemians Praha 1:2.

Bezbrankový první poločas moc vzruchu nepřinesl. Hrálo se za stálého deště a na podmáčeném trávníku měli fotbalisté na obou stranách problém předvést nějakou povedenou kombinační akci. Pár náznaků šancí se přesto urodilo, nešlo ale o příležitosti, které by volaly po gólu.

To potvrdil při svém hodnocení zápasu i písecký trenér Milan Nousek. „Prvních pětačtyřicet minut bylo vyrovnaných. Oba celky si nějaké šance vytvořily, nešlo ale o nic zásadního. Navzdory tomu, že místy stála na trávníku voda, hřiště bylo dobře připravené. Těžší terén byl pro oba stejný, s tím se hráči musí vyrovnat.“

Nástup do druhé půle měli hosté z jihu Čech impozantní. Hned ve 46. minutě se Martin Voráček prosadil ve vápně v souboji jeden na jednoho a střelou na zadní tyč otevřel skóre. Písečtí na svého soupeře doslova vlétli a o šest minut později to mohl znovu Voráček, kdo mohl zvýšit už na dvoubrankový rozdíl. Se zakončením však písecký kanonýr dlouho váhal a brankář Kouba mu šanci překazil.

Gól mohl dát v 57. minutě rovněž Hajdo, Kouba však klokany znovu zachránil. Neproměněných šancí nakonec Písek litoval. Klokani, posíleni o trio z A-týmu Pokorný, Šmíd a Novák, vycítili šanci a deset minut před koncem po rychlém brejku střídající Marvis Amadin Ogiomade z Nigérie vyrovnal. Chvíli na to pak Vojtěch Novák hlavou vývoj utkání otočil na 2:1 pro Bohemians.

Do konce zbývalo ještě sedm minut a hosté se tlačili za vyrovnáním, když ale v nastaveném čase dobře chytajícího Koubu nepřekonal ani Antonín Presl, bylo rozhodnuto o třech bodech pro domácí Bohemku, která počtvrté v řadě bodovala naplno.

„V poslední době neproměňujeme šance, což nás teď trápí nejvíc. Šance, které jsme si vypracovali na začátku druhého poločasu, jsme měli proměnit a nebylo by co řešit. Pokud je nedáme, nemůžeme v zápase uspět. Ve druhém poločase jsme sestavu prostřídali a kvalita šla trochu dolů. Možná i proto jsme pak udělali chyby v obraně, po nichž jsme dostali dva góly. Proto ale tyhle zápasy hrajeme, aby šanci dostali všichni a ukázali, jak na tom jsou. Máme kvalitní hráče, musíme se ale zaměřit na koncovku, abychom byli na podzim lépe připravení,“ řekl po prohře svého týmu Milan Nousek, který stále postrádal Holého, nově i Valentu, Wermkeho a Froňka a jen na lavičce opět zůstal uzdravující se Vacovský.

Bohemians Praha 1905 B – FC Písek 2:1 (0:0)

Góly: 80. Ogiomade, 82. Novák – 46. Voráček. Rozhodčí: Mudra. ŽK: 2:4 (28. Peričevič, 90. Šmíd – 12. Petřík, 27. Sajtl, 62. J. Held, 85. Mařík).

Bohemians B: Kouba - Lehovec, Šmíd, Pokorný, Jirsa - Marhoul (57. Buneš), Begič (57. Šumilov) - Musil (57. Hlinák), Novák, Seniv (46. Ogiomade) - Peričevič (71. P. Vala). Trenér Hruška.

Písek: Satrapa (70. Vojtíšek) - Benetka, Běloušek, Mařík, Sajtl (55. Přibyl) – Petřík (68. Sirotek), Presl, Hrachovec (46. J. Held), M. Held (46. Voráček), Sigmund (46. Hajdo) - Ulbrich (55. Majer). Trenér Nousek ml.

Napsal(a) Michal Havelka | Foto Jan Škrle