Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Tým U13 FC MAS Táborsko přivezl z turnaje Ondrášovka Cup osmé místo

 
sobota, 20. června 2020, 13:20

Šumperk – Severomoravský Šumperk patřící do Olomouckého kraje hostil minulý víkend finálový turnaj Ondrášovka CUP pro kategorii U13. Turnaje se zúčastnil i tým FC MAS Táborsko, který se dostal do Zlaté finálové skupiny a obsadil v ní osmé místo. Za velký úspěch lze považovat, že mužstvo od Jordánu vyhrálo svou základní skupinu a postoupilo mezi osm nejlepších. Celý turnaj vyhrála Sparta před domácím Šumperkem a Pardubicemi.

Trenér FCT Miroslav Zeman označil základní skupinu za těžkou. Jeho tým čítající 13 hráčů třikrát vyhrál, jednou remizoval a jednou prohrál. Získal tedy 10 bodů. „Nejvíce se mi líbily naše zápasy proti Slovácku a Jihlavě, které jsme vyhráli 1:0. Hráči v nich plnili to, co měli. Porážku jsme utržili od Sigmy Olomouc,“ uvedl trenér.

Ten označil postup do Zlaté skupiny za pohádku, za silný příběh, který se nemusí dlouho opakovat. „Ve Zlaté skupině jsme sice skončili poslední, ale to vůbec nevadí, je to velký úspěch pro klub. Byla to pro nás důležitá konfrontace a je to motivace do další práce. Důležité je, že jsme byli ve Zlaté skupině vyrovnaným soupeřem, nedali jsme důležité góly, neproměnili jsme dvě penalty. Bohužel jsme si připsali šest proher, sedmou prohru jsme si přinesli ze skupiny s Olomoucí,“ popsal Miroslav Zeman.

Velmi dobrý zápas Táborsko sehrálo pro celkovému vítězi, Spartě Praha. Za stavu 1:0 pro Pražany jihočeský tým kopal penaltu, ale nedal ji, a pak ještě jednou inkasoval. Se Šumperkem, který skončil druhý, prohrálo Táborsko 1:0. Mimochodem skvělí šumperští diváci vytvořili fanděním svým hráčům vskutku domácí prostředí.

„Trenéři soupeřů nás chválili za herní projev. My jako trenéři jsme s výkonem kluků spokojeni, nemůže nikomu nic vyčítat. Ukazuje se, že organizování sportovních tříd při Základní škole Zborovská je správný trend. Někteří hráči k nám dojíždějí až 50 kilometrů,“ uvedl trenér Zeman, který zve fotbalovou veřejnost na příští úterý a středu (23. a 24. červen) na stadion Kvapilova. FC MAS Táborsko bude organizovat finálový turnaj Ondrášovka Cup pro kategorii U10. Domácí celek bude hrát ve skupině s Bohemians 1905, Hlinskem, FTA Praha, Duklou a Slováckem.

Napsal(a) Luboš Dvořák | Foto FC MAS Táborsko