Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Táborsko zdolalo rezervu Slavie 3:1

 
čtvrtek, 18. června 2020, 11:43

Praha/Xaverov – Tohle se fanouškům FC MAS Táborsko líbí. A tým si ve středu poradil v rámci Letní ligy s ambiciózní mužskou rezervou Slavie Praha 3:1.

Utkání přitom pro Jihočechy nezačalo šťastně. Už ve 30. vteřině stoper Slavie B Kneifel navedl míč, dal křižný pas, zkoprnělá obrana hostí nezareagovala a Kneifel střelou pod Zadražilem skóroval – 1:0. Táborsko vyrovnalo po akci, kterou z levé strany rozjeli Janošík a Tolno. Zakončovat už mohl Boula, ale míč ještě přiťukl Majkovi – 1:1.

Nesobecký Boula se sám stal střelcem ještě do přestávky, kdy hlavičkou zakončil pohlednou akci opět z levé strany. Centr mu na hlavu za seknutí míče posadil pravačkou Janošík – 1:2. Třetí branku zařídila v úvodu kombinace Bouly a Vandase, který míč sklepl na Majku a zakončoval ranou ke vzdálenější tyči Tolno – 1:3.

Hned tuto sobotu se A tým vydá do Plzně, začátek duelu s tamní Viktorií B má změněný čas z 10.00 na 14.00 hod.

Hodnocení trenéra FCT Miloslava Brožka: „Hráči zaslouží velkou pochvalu. Zápas jsme zvládli především takticky. Teď je jiné fotbalové období, zápasy jdou v rychlém sledu za sebou. Pracujeme v jiném režimu. Podali jsme výborný výkon, hráče musím do jednoho pochválit. Přitom je známo, že když dá béčko Slavie gól, narostou mu křídla, a nám se to přihodilo hned v první minutě. Tím jsme si zápas ještě ztížili. Zvládli jsme ho však běžecky, takticky i kombinačně, i když naše hra rozhodně nebyla bez chyb. Vyhráli jsme ale zaslouženě nad Slavií, která měla výborné momenty, má kvalitní, talentované hráče. Přesto jsme s nimi vypořádali a jsem tudíž velmi spokojen. Fanoušci se ptají, co je s Havrdou. Po zápase s Budějovicemi si stěžoval na zadní stehenní sval, má tam menší trhlinku, tak momentálně trénuje individuálně a připojí se k nám až v červenci. Chybí nám i další z marodů Vozihnoj, kterého trápí třísla. Sima se vrátil z 10denních testů ze Slavie, její zájem trvá. Hráč teď trénuje individuálně, nechceme riskovat jeho zranění a vedení klubu bude se Slavií jednat.“

SK Slavia Praha B - FC MAS Táborsko 1:3 (1:2)

Branky: 1. Kneifel - 29. Majka, 41. Boula, 56. Tolno. Rozhodčí: Nejedlo - Machýček, Vokoun.

Slavia B: Markovič – Kubáň, Rigo, Kneifel, Douděra, Matys (59. Bárta), Langhamer, Vlček, Červ (64. Eichler), Kosek (81. Šilhan), Hošek (59. Neruda).

Táborsko: Zadražil – Alves de Almeida (74. Dybala), Navrátil, Penc, Janošík – Schramhauser (70. Petr) – M ajka (78. Provazník), Boula (81. Horodník), Kučera (86. Říha), Tolno (67. Uzlík) – Vandas (74. Musiol).

Napsal(a) Luboš Dvořák | Foto Karolína Kabíčková