Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Sledované přípravné derby Soběslavi s Lomem nemělo vítěze

 
neděle, 14. června 2020, 19:57

Soběslav – Budoucí soupeři v nadcházejícím ročníku divize A se utkali v sobotu na soběslavském trávníku. Duel hraný před skvělou návštěvou, kterou shlédlo 450 diváků, skončil po dvou rozdílných poločasech smírně.

V první půli okresního derby měl převahu domácí tým, který se také ve 12. minutě ujal vedení, když se po individuální akci prosadil forvard Spartaku Matouš Varačka. Když na začátku druhé půle tentýž hráč zvýšil po dobré práci Hromady na 2:0, zdálo se, že zvítězí favorit.

Hosté z Lomu se ale nevzdali a ve druhém poločase byli lepším týmem. Extáborský Marek Novák sedm minut po přestávce snížil na rozdíl jednoho gólu a deset minut před koncem pak vyrovnal na konečných 2:2.

Radek Hajič (trenér Soběslavi): "Převládá zklamání, protože jsme zápas měli dobře rozehraný a na začátku druhého poločasu jsme vedli už 2:0. Myslím si, že jsme ten zápas měli dovést do vítězného konce. Na druhou stranu musím přiznat, že Lom byl ve druhé půli lepším týmem. Po našich chybách dokázal dát dva góly a vyrovnat. Bylo to utkání nahoru dolů a mohli jsme jak vyhrát, tak i prohrát. Byla to dobrá příprava před vynikající diváckou návštěvou. Na mistrovské zápasy s Lomem se budeme těšit, ale musíme se lépe připravit."

Marek Císař (trenér Lomu): "Do zápasu jsme šli s tím, že si chceme zahrát s divizním soupeřem. Nic jsme neřešili, jenom jsme si v klidu chtěli zahrát fotbal. V tomto duchu se také utkání neslo. Hrálo se oboustranně slušně. V prvním poločase byla Soběslav u míče častěji a byla lepší. V první půlhodině jsme si zvykali na tempo domácích, ale pak jsme se přizpůsobili a začali soupeře přehrávat. Sice jsme prohrávali dva nula, zbraně jsme ale nesložili a dál hráli svoji hru. Výsledkem byly dva vstřelené góly a díky tomu jsme zápas dovedli do zasloužené remízy."

FK Spartak Soběslav – Sokol Lom 2:2 (1:0)

Branky: 12. a 46. Varačka - 52. a 80. M. Novák.

Soběslav: Kuník - Maršík (46. Boháč), Suchan, Podráský, Zeman - Brabec, Bouchal, Svoboda (46. Hromada), Vaněk - Kutner, Varačka (67. Švejda).

Lom: Matoušek (46. L. Novák) - Vysušil, J. Chotovinský, Kosobud, K. Chotovinský - J. Rabiňák, Grobár, Šimák (85. Bosnyak), Bosnyak (46. Trantýr) - Neužil, M. Novák.

Napsal(a) Michal Havelka | Foto Daniel Pekař