Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Jankov manko z úvodu nesmazal. V Třeboni prohrál 2:3

 
sobota, 13. června 2020, 13:15

Třeboň – Jankov v Třeboni prospal první půlhodinu duelu, čímž si vykoledoval tříbrankovou ztrátu, kterou již ve zbytku střetnutí nedokázal smazat. Nutno podotknout, že domácí fotbalisté na svého soupeře vlétli jako uragán, aktivním agresivním přístupem nedali hostujícím fotbalistům chvilku času ani prostoru a zcela po zásluze celý první poločas ovládli. To ve finále stačilo na konečné vítězství 3:2.

Hostům chyběl v sestavě jediný dosavadní střelec v Turnaji přátelství Pavel Prenner. Na Hliníku ho zaskočil Tomáš Smékal, autor dvou pátečních branek. Stejný počin zaznamenal také domácí Martin Průcha.

Jako první se v utkání o slovo přihlásil P. Tůma, jehož drzý průnik mezi dvěma zadáky Jankova skončil střelou nad branku. Na opačném pólu hřiště to akrobaticky zkoušel Smékal, ale ani on prostor branky netrefil. A stejně dopadl i technický pokus Kollára v 13. minutě.

Jako první se mezi tři tyče trefil Pavel Tůma a hned z toho byla gólová radost. V 18.minutě se lehce obtočil kolem bránícího Beránka a tvrdou ranou k tyči nedal Wolkovi šanci - 1:0. O dvě minuty později chyboval v rozehrávce Kroneisl, Třeboňští podnikli krásný protiútok zakončený nádhernou brankou. Martin Průcha dělovkou uvnitř šestnáctky napálil míč s pomocí břevna do branky - 2:0. Otřesené hosty tentýž hráč potrestal za ledabylé bránění ještě jednou. V 32.minutě v nelehké pozici poslal přízemní střelou nestřelou míč přesně k tyči a Třeboň vedla 3:0.

Smékalovy góly nestačily

Průcha pošilhával po hattricku v 39.minutě po Matouškově centru, ale tentokrát hlavou zamířil vedle. Špatně hrající Jankov poprvé trefil branku v poslední minutě prvního poločasu, ale byl to moment, který ho vrátil zpět do utkání. Po akci Sedlice s Lovičkou vsítil klasickým "šatňákem" snižující trefu Tomáš Smékal - 3:1. Na jeho střelu z bezprostřední blízkosti neměl Skála pražádnou šanci reagovat.

Hosté byli zpátky ve hře, což si v kabině uvědomili a jejich výkon po změně stran to jasně deklaroval. V 50.minutě se do obrovské šance dostal Beránek, leč střelou bodlem branku netrefil. Brankou neskončila ani další pohledná akce Kollára, Lovičky a Smékala. Snížení na rozdíl jediné branky přišlo v 59.minutě, kdy Kroneislův přímý kop skončil na tyči, ale dorážející Tomáš Smékal ho nekompromisně dopravil za Skálova záda - 3:2.

Plány Jankova na srovnání či dokonce otočení výsledku dostaly velkou trhlinu v 68.minutě, kdy byl za oplácení vyloučen Sedlic a hosté museli do desíti. Přesto i v oslabení Jiskru přehrávali a k vyrovnání neměli daleko v 78.minutě po obléhání domácí branky. Na konci celé akce byl střílející Kočer, avšak Skála svůj tým výrazně podržel.

V hektickém závěru se na výsledku nic nezměnilo, a tak Třeboň těsné vítězství uhájila. Hosté si sami můžou drbat hlavy za svůj promarněný výkon v první půli.

TJ Jiskra Třeboň - SK Jankov 3:2 (3:1)

Branky: 18. Tůma, 20. a 32. Průcha - 45. a 59. Smékal. Rozhodčí: Vican. ŽK: 1:4 (Cimerhanzl - Lovička, Smékal, Fajtl, Rytíř). ČK: 0:1 (68. Sedlic). Střely na branku: 4:4. Střely mimo: 4:5. Rohy: 2:4. Diváci: 100.

Třeboň: Skála - Zavadil (60. Tůma T., 65. Vranovský), Koktavý, Schneider (62. Týnavský) - Bartl, Kubata, Cimerhanzl, Hromádka, Matoušek (71. Švejda) - Průcha, Tůma P. (56. Rossmann).

SK Jankov: Wolek - Beránek (76. Rytíř), Lošek, Honner (46. Fajtl), Popelka - Řehoř (19. Lovička), Kroneisl, Kollár, Sedlic, Klíma (46. Kočer) – Smékal.

Nejlepší hráči: Průcha, Kubata - Lovička, Kollár

Napsal(a) SK Jankov | Foto Michaela Mikešová
 


 
Reklama