Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Chýnovští se pečlivě připravují na nastávající sezónu

 
středa, 10. června 2020, 11:06

Chýnov – V krásném sportovním areálu na fotbalovém hřišti v Chýnově se v sobotu 6. 6. 2020 uskutečnilo příjemné posezení hráčů A-týmu s fotbalovým výborem v čele s předsedou Miroslavem Mládkem a s věrnými příznivci, kterému předcházelo přípravné modelové utkání. Pozvání na posezení s následným opékáním prasete na rožni a tedy s bohatým a velmi chutným občerstvením a při dobrém moku přijal také starosta města Chýnova Ondřej Jaroš.

Po utkání hráčů A-týmu se na hrací ploše představila i domácí přípravka, která si pozvala k přátelskému měření sil přípravku TJ Malšice. Zápasu přípravek bylo přítomno za příjemného slunečného počasí také velké množství rodičů z obou celků, kteří mladým fotbalistům náležitě a hlasitě fandili.

První mužstvo FC Chýnov se pod vedením trenéra Petra Holoty připravuje na podzimní zahájení mistrovských utkání po dlouhé fotbalové přestávce zaviněné koronavirovou pandemií od poloviny měsíce května a na hráčích bylo evidentně vidět, jak si po dlouhé době fotbal zase užívají. V kádru prakticky nedošlo k žádným změnám. V mužstvu je na zkoušce Adam Rytíř z FC MAS Táborsko výměnou za Martina Zítka.

Během týdne trénují na obou dvou hřištích jak hráči prvního mužstva, tak všechny domácí mládežnické celky, včetně mužstva starých pánů…

Za zmínku také určitě stojí i to, že v současné době je v Chýnově na obou dvou hracích plochách opravdu nebývale hustý trávník, což vzniklo především tím, že se zde prakticky až do poloviny měsíce května letošního roku netrénovalo a trávníkům to neobyčejně prospělo, což bylo ještě podpořeno přihnojením, odplevelením a provzdušněním obou dvou hřišť. Obě dvě hrací plochy jsou také prakticky pravidelně dvakrát týdně správcem hřiště sečeny, což jim k jejich vynikající kvalitě samozřejmě prospívá.

Ligista u přípravek, Holota dědečkem

Během příjemného posezení pod pergolou v bistru na hřišti byl také předán dárkový koš trenérovi A-týmu Petru Holotovi k jeho 55letému životnímu jubileu, hráči mu navíc předali i klubový dres s nápisem „pro dědečka“, neboť se mu narodil na jaře letošního roku první vnouček, který určitě půjde v budoucnu ve fotbalové kariéře v dědečkových stopách…

Nutno připomenout, že chýnovští funkcionáři získali do svého středu výraznou trenérskou posilu, neboť roli trenéra starší přípravky a minipřípravky přijal v Chýnově v současné době žijící Pavel Pilík (28 let). V minulosti hráč 1.FK Příbram (45 zápasů/1 gól) a druholigových celků Bohemians Praha (Střížkov), FC MAS Táborsko, FK Ústí nad Labem a FC Sellier Bellot Vlašim a nyní hrající fotbal v sousedním Rakousku (SV Waidhofen/Thaya).

Fotbalový výbor FC Chýnov projednal na schůzi přípravy na další ročník turnaje O pohár starosty města Chýnova v kategorii mladších přípravek U 8 - U 9, který se v chýnovském fotbalovém areálu uskuteční 15. 8. 2020 a kterého se zúčastní např. mužstva Trnavy, Dukly Praha, Jihlavy, Dynama ČB, MAS Táborska a dalších. Pořadatelem tohoto prestižního turnaje, který se v loňském roce velice vydařil a setkal se s velmi dobrým ohlasem od všech zúčastněných mužstev, je Město Chýnov.

Napsal(a) Pavel Kulveit | Foto Miroslav Holer