Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Myslím, že to byl dobrý vstup do nového klubu, říká Volák

 
pondělí, 8. června 2020, 10:58

Ledenice – Start do turnaje Fotbal spojuje se sice Slavoji Ledenice výsledkově nepovedl, vedení a fanoušci ale byli spokojeni s výkonem nového hráče. Dres Ledenic poprvé oblékl devatenáctiletý obránce Petr Volák. Jeho přestup z SKP České Budějovice (divize dorostu) je v řešení. „Na všem jsme dohodnuti, uzavřeme to během června,“ říká místopředseda Slavoje Michal Hladík.

Petře, za muže jste nastoupil poprvé nebo už jste měl nějaké zkušenosti?
Za muže šlo o můj první zápas. Ale už jsem proti několika mužským týmům hrál s SKP v Hlubocké zimní lize, takže to úplná novinka nebyla.

Co říkáte na úroveň zápasu?
Když pomineme část zimní přípravy, tak týmy z I. B třídy nehrály od listopadu… Zápas byl určitě silovější než v dorostu. Ale v porovnání s divizními zápasy jsem trochu postrádal dynamiku a rychlost, což bude pravděpodobně tou delší pauzou.

Koho jste z týmu znal?
Pár zápasů Slavoje jsem už viděl, takže od vidění skoro všechny. Určitě se mi lépe přechází do nového klubu, když pro mě nejsou všichni spoluhráči cizí. Zatím jsem přestup ještě nepodepsal, ale myslím, že je to na spadnutí a otázka pár dní. I když SKP opouštím strašně nerad, tak to jinak nejde. Doufám, že se mi bude v Ledenicích líbit.

Překvapilo vás něco na zápasu?
Jak už jsem říkal, pár zápasů Ledenic už jsem viděl, takže ani ne.

Po pěkné akci jste vstřelil gól na 2:2.
Byl to můj první gól asi po dvou letech. Osobně se do útočení moc nehrnu, to klidně přenechám jiným. Zvláště z postu obránce, kde jsem v ten okamžik hrál. To se góly dávají docela špatně. Ovšem když už se ta příležitost naskytla, tak proč ji nevyužít (úsměv). Myslím, že to byl dobrý vstup do nového klubu.

Hrál jste dříve i jiné posty?
Občas jsem nastupoval i na kraji zálohy. Pak šance na gól byla samozřejmě o trochu větší.

Co korona? Přečkal jste ji v pohodě?
Jelikož mám před maturitou, tak jsem nějaký čas věnoval přípravě a hlavně jsem odpočíval. Odpočíval jsem jak od školy, tak i trochu od fotbalu.

S jakým osobním cílem půjdete do nové sezony?
Určitě bych nechtěl hrát o udržení v soutěži. Myslím si, že takový střed tabulky by byl optimální. Doufám, že si se všemi z týmu sednu a nebude žádný problém jak po lidské stránce, tak i po herní.

Napsal(a) Michal Heřman | Foto Michal Heřman