Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Divize se stěhuje do Tábora. Sokol Lom nad nabídkou neváhal

 
úterý, 2. června 2020, 22:16

Z Lomu u Tábora se postupně stává stále lepší fotbalová adresa. Zdejší fotbalisté působili ještě před pár lety v okresních soutěžích. Pak si vychutnali tři postupy v řadě. Když se Lom stal nováčkem krajského přeboru, mluvilo se v klubu o dosažení stropu. Jenže se dokázal prosadit i mezi krajskou smetánkou, byť musel přesídlit na táborskou Svépomoc, a nyní míří ještě o patro výš. Do celostátní soutěže. Od příští sezony bude hrát divizi. O žhavé novince jsme si popovídali s předsedou a zároveň hlavním sponzorem klubu Petrem Kolářem.

Když jsme spolu mluvili před více než měsícem naposledy, přemýšlel jste, že byste se do budoucna nebránili divizi, a když by se ta možnost naskytla, vážně byste o postupu do vyšší soutěže uvažovali. Zřejmě jste ale nepočítal, že to budete řešit již koncem května?
Tenkrát ještě nikdo netušil, že se Čížová z divize odhlásí. Měli jsme zprávy, že Čížová chystá nějakou spolupráci s Pískem a že by mohla být jeho béčkem. Nevypadalo to tedy, že by Čížová soutěž neměla přihlásit.

Jenže nakonec se tak stalo. První dva týmy krajského přeboru Olešník a Český Krumlov možnost postoupit do divize nevyužily a třetí na řadě byl Lom...
Že nechtěl Olešník do divize, to mě nepřekvapilo, neboť s olešnickým Slavomírem Vařákem se znám, a vím, že tam o tuto soutěž zájem nemají. Spíš mě překvapilo, že divizi odmítl Český Krumlov.

Rozhodnutí tedy bylo na vás. Měli jste hned jasno, že do divize půjdete?
Bavili jsme se o tom na tréninku a záleželo to především na mně. Já jsem postoupit chtěl. Hrát v krajském přeboru o nejvyšší příčky a nemít ambice postoupit výš, to by mě tedy nemotivovalo. Zkrátka si myslím, že když si to vykopeme, je dobré posunout se dál.

Jak na vzniklou situaci zareagovala kabina? Byli všichni hráči pro, aby se do divize postoupilo?
V podstatě ano. Pouze někteří starší hráči si uvědomují, že věkem ani výkonností již na na lepší soutěž nemají a otevřeně řekli, že divizi hrát nebudou. Mladší hráči si divizi zahrají s chutí.

Do kategorie starších fotbalistů patří i největší osobnost vašeho mužstva Jan Šimák. Bude v Lomu pokračovat i v příští sezoně?
Šimák je profesionálním fotbalistou a hrát bude. Už dal najevo, že pokud bude mít potřebnou výkonnost a my budeme mít o jeho služby zájem, chce divizi hrát. Patří sice mezi starší hráče, ale i přes svůj vyšší věk je stále platný členem kádru a my s ním počítáme.

Odeslali jste již přihlášku?
Přihlášku jsme zaslali do Prahy tuším už minulý pátek.

Bude třeba kádr ještě posílit?
Zatím je otevřený post druhého brankáře, protože Laco Chylík má potíže s kolenem a nevypadá to moc dobře. Na devadesát devět procent by k nám měl přijít jeden kvalitní třetiligový záložník. Jeho jméno bych si ale zatím nechal pro sebe. Dále máme vytipované dva fotbalisty, takže uvidíme, kolik nových tváří se v naší sestavě nakonec objeví.

Minulý víkend jste hráli přátelský zápas s kombinovaným celkem Písku a v základní sestavě se objevil Jan Chotovinský. Dokonce vstřelil jeden z gólů. S ním počítáte i v následující sezoně?
Honza hrál dosud v Rakousku a nyní si za nás přišel zahrát. My bychom měli zájem, aby za nás hrál i dál, zatím to však není jasné. Ještě o tom budeme jednat.

Už máte spočítané, o kolik se po postupu do divize navýší rozpočet klubu?
K určitému navýšení rozpočtu jistě dojde, ale myslím si, že nijak dramaticky, protože kádr nějak zásadně neobměňujeme. Předpokládám, že ani náklady na cestovné se rapidně nezvýší. Vždyť budeme hrát s béčkem Dynama, Katovicemi, Soběslaví nebo Jindřichovým Hradcem, takže to budeme mít všude kousek. Jednou za rok pojedeme do Mariánských Lázní nebo na Plzeňsko. To nebude tak hrozné.

V krajském přeboru jste hráli domácí zápasy v neděli odpoledne. Zůstane to tak i v divizi?
Doma budeme hrát, stejně jako dosud, v neděli odpoledne. Chceme to udělat tak, abychom domácí zápasy nehráli ve stejnou dobu jako áčko Táborska.

Chystáte s Táborskem nějakou užší spolupráci?
Pro mladíky z Táborska, kteří se nevejdou do áčka, by bylo jistě dobré rozehrávat se v divizi. O této možnosti budu s vedením Táborska jednat.

Napsal(a) Michal Havelka | Foto archiv JF