Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

V Čížové se loučili se sezonou a divizí

 
úterý, 2. června 2020, 20:00

Čížová – Oddíl se stoletou tradicí se v sobotu rozloučil přátelským zápasem se Semicemi nejen s předčasně ukončenou sezonou, ale i příslušností v divizi, kterou Čížová opouští z finančních důvodů.

Rozlučkovou akci uspořádal dnes již bývalý trenér Čížové Milan Satrapa, jenž z pracovních důvodů opustil trenérské křeslo. „Bylo to moc fajn. Kdo chtěl přijet a má ke klubu vztah, tak dorazil,“ říká 39letý zadák Miroslav Jaroušek k závěrečnému sobotnímu střetnutí proti Semicím, v němž nastoupili také Janda, Zahrádka, Rozhoň, Polodna a Majer, brankář Novák si zahrál v útoku.

O samotný výsledek tentokrát až moc nešlo, byť zkušená sestava nestačila na běhavého semického soupeře a prohrála 2:5. Korekci skóre zařídili Zahrádka s Novákem, který proměnil penaltu. „Nikdo se nezranil, hrálo se v duchu fair play a diváci viděli pěkné góly. Nedivím se, že Semice atakují nejvyšší příčky v A třídě. Je vidět, že jsou dobře vedené mým kamarádem Marcelem Nouskem,“ hodnotí průběh a soupeře Jaroušek. Druhá parta Čížovských, složená převážně z hráčů B-týmu, porazila v následujícím střetnutí Boston Kluky 5:3.

Posazení čížovských hráčů se patřičně protáhlo. „Rozlučka se samozřejmě nesla v příjemné a přátelské atmosféře do pozdních ranních hodin převážně v bufetu u hřiště. Pekla se kýta, hrála dechová kapela a vášnivě se diskutovalo a vzpomínalo. Po půlnoci se osvítila i část hřiště a hrála se “bosa liga”. Někteří se zdrželi déle, jiní méně,“ popisuje druhou a neméně důležitou část sobotní akce.

I. B třída bude adekvátní kádru a financím

Sokol s předstihem avizoval, že se do dalšího divizního ročníku nepřihlásí (psali jsme zde). Startovat bude v nejnižší krajské soutěži. „O účasti v B třídě jsme se bavili a shledali ji společně jako “důstojné odcházení” a adekvátní aktuálnímu kádru a finančním možnostem klubu. Klub funguje dál, a to je nejdůležitější,“ podtrhuje Miroslav Jaroušek, který si stihl v zelenobílém dresu Sokola zahrát půlhodinku po boku 16letého syna Jakuba.

Zkušený stoper už dres Čížové neoblékne. Sobotní utkání bylo jeho posledním. „V Čížové jsem hrál o víkendu naposledy. Moje mise skončila, i když jinak, než bylo původně v plánu. Nicméně podle vyjádření vedení klubu měl můj přislib, že pomůžu, zásadní vliv na rozhodnutí, zda dohrát jaro v divizi, nebo v půlce sezony skončit,“ uvádí, že v zimě neváhal podat svému bývalému týmu v těžkém období pomocnou ruku.

Výpomoc se kvůli koronavirové epidemii smrskla do jediného zápasu s Rokycany. „Zbylo spoustu zážitků a trochu i pocit, že jsem nezůstal nic dlužný,“ míní Jaroušek, který dohraje kariéru v současném bydlišti v západočeské metropoli. „Když čas a zdraví dovolí, budu pokračovat v béčku Košutky Plzeň a ve staré gardě,“ uzavírá po další čížovské kapitole.

Napsal(a) Michal Průcha | Foto Jan Škrle
 


 
Reklama