Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Olešník vstoupil do turnaje vítězstvím v Jankově

 
pondělí, 1. června 2020, 12:26

Jankov - Turnaj přátelství odstartoval! V jankovské Precis aréně vyzvali domácí fotbalisté FK Olešník, a přestože se dočkali vstřelení první branky, ze zaslouženého a nakonec i vysokého vítězství se radovali hosté. Ti předvedli velmi dobrý výkon s minimem chyb a hlavně dokázali proměnit téměř všechny své gólové příležitosti.

Domácí trenér Petr Kadlec nasadil do základní sestavy většinu svých nových či staronových hráčů. V brance Wolek, v poli pak Koch, Řehoř, Sedlic, Smékal a Prenner. A právě posledně jmenovaný bude na tento zápas vzpomínat alespoň trochu v dobrém.

První šanci si připravil z domácího celku Lovička po Sedlicově přihrávce, jenže následnou střelu nedokázal usměrnit mezi tři tyče. V 11.minutě přišel první gólový moment. Lovička na polovině hřiště vybojoval míč na Vařákovi, přes Sedlice a Smékala balón doputoval až k Pavlu Prennerovi, který zajistil Jankovu vedení - 1:0.

Po dvaceti minutách hry mohl po pěkném Sedlicově pasu Prenner výsledek zvýšit, leč místo střely volil přihrávku, což se neukázalo býti tím správným řešením. V 25.minutě poslal Lafata dlouhým balónem do úniku Karla Píchu, jenž se vyhnul ofsajdové pasti domácí obrany, v pokutovém území ještě obešel Popelku a propálil gólmana Wolka - 1:1.

Otočení výsledku nastalo v 37.minutě po skvělé práci Jakuba Tótha. Ten si v úvodu akce sice pomohl při zpracování rukou, nicméně od rozhodčího dostal zelenou, na hraně pokutového území ustál ataky domácích obránců a nakonec mezi trojicí hráčů prostrčil míč na Miroslava Grobára, který celou akci dotáhl do gólového konce - 1:2.

Jankov v poločase plánoval zvrácení výsledku, ale to nepočítal s tím, že hned minutu po nástupu do druhého poločasu inkasuje potřetí. Obranu v nedbalkách nachytal druhým skvělým pasem Lafata, jehož nabídku Jakub Tóth přetavil ve třetí gól - 1:3.

Jankovští mohli zápas ještě zdramatizovat. V 50.minutě po Sedlicově rohu neuspěl hlavičkující Popelka, o pět minut později po Rytířové přihrávce zase Hejníček nohou vyrazil zakončení Prennera. Na druhé straně si zase dobrý zákrok připsal Wolek proti Miklíkově střele z pětašedesáté minuty.

Jankov měl na podzim druhou nejlepší obranu v KP, ale v tomto utkání nefungovala dobře a Olešník toho dokázal využívat. Třeba jako v 69.minutě nikdo z domácích borců nevěnoval pozornost nabíhajícímu Martinu Miklíkovi, který následně dostal krásnou přihrávku od Šímy a tváří v tvář Wolkovi mířil přesně - 1:4. Velice dobré utkání odehrál Miroslav Grobár, který mohl čtvrthodinku před koncem vstřelit svou druhou branku, ale křižnou střelou o metr Wolkovu branku netrefil.

Přesto se Jankovští nepopulárnímu "bůru" nevyhnuli. V 79.minutě se po spolupráci Šímy a Nýdla dostal do úniku Pavel Tomek, jehož nedovoleně zastavil v pokutovém území Lošek. Sám faulovaný pokutový kop proměnil - 1:5. V samotném závěru se do šance dral ještě Sedlic, avšak z mírnění vysoké prohry z toho nebylo. Olešník předvedl vyspělejší výkon a vyhrál zcela zaslouženě.

Ohlasy:

Petr Kadlec, trenér SK Jankov: "Do zápasu jsme vstoupili slušně a ujali se vedení. Hosté vývoj utkání do poločasu dokázali otočit, když jsme dvakrát lacině inkasovali. My jsme naopak naše další slibné příležitosti nedokázali dotáhnout. S přibývajícím časem se více a více projevovala kvalita hostů, kteří udávali ráz a tempo hry a s přehledem v tomto zápase zvítězili."

Roman Chlumecký, trenér FK Olešník: "S Jankovem je to vždycky specifický zápas. Známe se mezi sebou všichni a jistá rivalita tam bude pokaždé a je jedno, zda to je mistrák, přátelák nebo turnaj. Věděli jsme, že kvalita je na naší straně, ale hráče jsem upozorňoval před zápasem, že se musíme domácím vyrovnat v nasazení a pohybu. První půle byla oťukávací a domácí po naší ztrátě balónu na půlce z brejku šli do vedení. Paradoxně nám inkasovaný gól pomohl k větší aktivitě a do poločasu jsme skóre otočili v nás prospěch. V kabině o přestávce jsme si k tomu něco řekli, přešli jsme na 3 obránce vzadu a dva útočníky a druhá půle byla jasně v naší režii. Byl tam pohyb, nasazení, fotbalová kvalita. S výkonem všech hráčů i střídající jsem byl maximálně spokojený."

Pavel Prenner, hráč SK Jankov: "V první řadě děkuju za příležitost, kterou mi Jankov nabídl a za to, že jsem si takový zápas vůbec mohl zahrát. Co se týče zápasu, tak jsme první půlhodinu hráli z mého pohledu vyrovnaný zápas, ale poté se ale ukázala kvalita soupeře a bohužel se to ukázalo i na výsledku. Škoda některých našich neproměněných šancí, které jsme ještě měli. Olešník si vyhrát zasloužil, i když možná ne až takhle krutým výsledkem."

SK Jankov - FK Olešník 1:5 (1:2)

Branky: 11. Prenner - 25. Pícha, 37. Grobár, 47. Tóth, 69. Miklík, 80. (pen.)  Tomek. Rozhodčí: Koranda - Krčín, Slepička. ŽK: 1:2 (Lošek - Heller, Daulet Nygmet). Střely na branku: 3:9. Střely mimo: 5:4. Rohy: 5:4. Diváci: 158.

SK Jankov: Wolek - Řehoř (46. Beránek), Lošek, Koch, Popelka (72. Fajtl) - Prenner (62. Kočer), Rytíř (66. Kollár), Kroneisl, Sedlic, Lovička (62. Klíma) – Smékal.

FK Olešník: Jirkal (46. Hejníček) - Vařák (63. Studnička), Kalášek, Daulet Nygmet, Nýdl - Pícha (63. Miklík), Heller, Lafata, Šíma - Grobár, Tóth (70. Tomek).

Nejlepší hráči: Sedlic, Kroneisl - Grobár

Napsal(a) SK Jankov | Foto Michaela Mikešová a Natálie Kočerová
 


 
Reklama