Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Poustkův Motorlet selhal. Nováček slavil třetí výhru po sobě

 
úterý, 11. dubna 2017, 12:37

Fotbalový thriller s hororovým koncem jako z filmové tvorby Alfreda Hitchcocka byl v nedělním podvečeru k vidění v jankovské Precis aréně. Tam zavítal z hlavního města FK Motorlet a asi zřejmě ani jeho hráči netušili, jaký že zápas na jihu Čech zažijí. I přes znatelnou převahu a velkou řadu šancí v poločase překvapivě prohrávali 0:2. V úvodu druhého poločasu se dočkali snížení, avšak na vyrovnání už v nervydrásajícím finiši nedosáhli.

Dalo se očekávat, v jakém duchu se zápas bude odehrávat. Na jaře neporažený Motorlet byl jasným favoritem a v sestavě s Janem Rajnochem to od úvodních minut dokazoval. Byl mnohem silnější na míči a nebezpečnější v zakončení. V 5.minutě se po rohovém kopu dostal k hlavičce Salašovič, a Hejníček v domácí brance se musel sakra natahovat, aby i s pomocí břevna vytáhl míč na další rohový kop. Sílu v kombinaci předvedli hosté v 9.minutě, kdy na konci povedené akce centroval Rajnoch, a Podzemský pálil z voleje nad branku Jankova.

Jihočeši se do blízkosti hostující branky zpočátku dostávali jen výjimečně, poprvé po čtvrthodině hry. To Rajnoch fauloval Šebelku, jenže z nařízeného přímého kopu mířil sám faulovaný pouze do zdi. Další pološanci měl Jankov v 26.minutě, když Rytířův střílený centr nedokázal Vojtěch Bürger usměrnit do sítě. I přes evidentní převahu Motorletu v poli šli do vedení domácí fotbalisté. V 34.minutě po Šebelkově centru hlavičkoval Bürger, Grégr v hostující brance výborně zakročil, avšak míč vyrazil jen před sebe a dorážející Lukáš Voráček jako hladový vlčák poslal "loktu" pod břevno - 1:0.

Inkasovaná branka Motorlet ještě více nakopla a hosté se do Jankova řádně zakousli. V 37.minutě po centru z levé strany na zadní tyči zakončoval Sodoma, ale Hejníček měl svůj den. Ten i s obrovskou dávkou štěstí odolal o další tři minuty později, kdy se po Podzemského střele odrazil míč od Sodomy přímo do Hejníčkových nohou. Z protiútoku střílel Tomáš Smékal doprostřed branky, kde byl připravený Grégr.

V 43.minutě byli hosté blizoučko vyrovnání, když Jiří Sodoma překonal Hejníčka, ale šourající se míč do domácí branky dokázal těsně před brankovou čárou odvrátit do bezpečí František Lošek. Sotva si domácí fans oddechli, mohli ze sebe vypustit podruhé v utkání velký kotel emocí. Voráčkův odkop do otevřené obrany Motorletu využil Tomáš Smékal k sólovému úniku přes půl hřiště, které zakončil, jak se na správného kanonýra sluší a patří – 2:0.

Jankov v poločase překvapivě vedl o dvě branky, ale byl si plně vědom, že ho čeká ještě dlouhých a převelice těžkých pětačtyřicet minut. A pro domácí tým se stalo asi to nejhorší, co mohlo. Již v 51.minutě totiž došlo ke snížení stavu. Kotrba poslal z pravé strany pěkný centr a Jiří Sodoma se tentokrát hlavou trefil přesně – 2:1.

Celá druhá půle se nesla v dobývání jankovské obrany v čele s výborně chytajícím Hejníčkem. Domácí neměli chvilku na oddych a stále odvraceli útok za útokem. Jednu z největších šancí si hosté vytvořili v 72.minutě střídajícím Měskou, ale díky parádnímu zákroku Loška Jihočeši znovu odolali. V 84.minutě měl vyrovnání na hlavě Sodoma, jenže v brance Jankova stál pozorný Hejníček.

Vrchol parádního zápasu přišel v posledních minutách. Chybu jednoho z hostujících zadáků využil Tomáš Smékal k dalšímu úniku, který hasil gólman Grégr faulem v pokutovém území. Běžela 89.minuta a Jankov měl na noze „matchball“. Respektive Patrik Sedlic, který však pokutový kop nekopl příliš ideálně a Dominik Grégr ho vychytal. Rozhodnuto nebylo, což se v tříminutovém nastavení potvrdilo. V 91.minutě se totiž faulu v pokutovém území dopustili domácí a výhodu penalty a vyrovnání měl tým z hlavního města. V ochozech se nejednomu příznivci dělalo mdlo a největší pozornost padla na duo Jiří Sodoma – Lukáš Hejníček. Jankovský gólman potvrdil skvělý výkon a Sodomův pokus vyrazil!

V Jankově vybuchla atomová bomba radosti, podceňovaný Jankov porazil s obrovskou dávkou štěstí favorizovaný Motorlet. Hezké gesto proběhlo po závěrečném hvizdu, kdy neúnavně fandící kotel domácích příznivců uznale vyvolával hostující celek, jehož hráči mu na oplátku zatleskali!

SK Jankov - FK Motorlet Praha 2:1 (2:0)

Branky: 34. Voráček, 44. Smékal - 51. Sodoma. Rozhodčí: Matoušek - Vnuk, Kouba. Delegát: Mrázek. ŽK: 3:2 (Bürger, Lošek, Beránek - Sodoma, Grégr). Střely na branku: 8:10. Střely mimo: 2:6. Rohy: 1:16. Diváci: 248.

SK Jankov: Hejníček - Jirkovský, Lošek, Popelka, Zajíc - Bürger, Maršán (65. Sedlic), Voráček (75. Mužík), Rytíř (81. Beránek) - Šebelka - Smékal (90. Cimerhanzl). Trenér Ivo Čech.

Motorlet: Grégr - Kotrba (74. Zdichynec), Klein, Salašovič - Karbulka (46. Kučera), Rajnoch, Koukal, Hájek (65. Měska), Podzemský - Sodoma, Laušman (59. Pyška). Trenér Martin Poustka.

Nejlepší hráči: celý tým, Hejníček - Grégr, Rajnoch

Napsal(a) SK Jankov | Foto Petr Vlasák