Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Písek nakročil za třemi body už do poločasu

 
sobota, 30. května 2020, 23:04

Písek - Ve druhém kole Letní ligy přivítali fotbalisté Písku na svém hřišti rezervní celek Bohemians Praha. Písečtí navázali na předchozí výhru v Benešově a po výsledku 2:1 získali další tři body.

První poločas se odehrál zcela v režii Píseckých, kteří se usadili na polovině soupeře a po celých pětačtyřicet minut dobývali branku Pražanů. Poprvé se prosadili již v osmé minutě. Ve vápně byl faulován Valenta a nařízenou penaltu s přehledem proměnil kapitán Antonín Presl. Písek vedl 1:0 a dál kontroloval hru.

Domácí byli neustále v držení míče a klokany na svou polovinu téměř nepouštěli. Na druhý gól se čekalo do 34. minuty a znovu padl do brány Bohemians. Tom Ulbrich využil špatné rozehrávky hostujících obránců a střelou k tyči zvýšil na dvoubrankový rozdíl.

Klokani se směrem dopředu moc neukázali a osmělili se až v samém závěru poločasu. Písecký gólman Satrapa byl po celou první půli prakticky bez práce, ve 40. minutě se ale musel pořádně natáhnout při parádní střele Lehovce z dobrých pětatřiceti metrů. Písečtí se zvládli ubránit i po následném rohovém kopu a mohli přidat ještě třetí gól. Velké příležitosti ale Froněk a především Ulbrich zahodili.

Stínem prvního poločasu bylo svalové zranění Filipa Vacovského, kterého musel již ve 20. minutě vystřídat Dominik Hajdo.

Střídání narušila průběh druhé půle

O přestávce sáhl kouč Pražanů Vladimír Hruška k devíti střídáním, v průběhu druhého poločasu protočil sestavu také písecký trenér Milan Nousek, jehož tým už ale na výkon z první půle navázat nedokázal, i když šance na navýšení skóre si proti zhuštěné soupeřově obraně dokázal vytvořit. Po gólu volala zejména hlavička dorostence Viktora Přibyla, kterou na brankové čáře zázračně zachytil brankář Bohemky Kouba.

V 82. minutě se pak na opačné straně blýskl také Zdeněk Vojtíšek, jenž do třetice na závěrečných 20 minut vystřídal mezi třemi tyčemi Jana Satrapu. Nejprve ho zachránila tyč, Běloušek vykopával z brankové čáry, pak se ale vyznamenal Vojtíšek při třech dorážkách v krátkém sledu a sklidil potlesk na otevřené scéně.

Bohemians se ale čestného úspěchu nakonec přece jen dočkali, když Vojtíšek kapituloval tři minuty před koncem po dorážce Filipa Štěpánka. Písek tak zásluhou výborného výkonu v první půli vyhrál 2:1. Nejlepšími hráči byli vyhlášeni Štěpán Holý a hostující Filip Štěpánek.

Milan Nousek ml. (trenér Písku): "První půle byla z naší strany kvalitní a dva vstřelené góly nám dodaly klid. Škoda jen, že v závěru poločasu nepřidal pojistku Tomáš Froněk, protože za stavu 3:0 už by se zápas ve druhé půli nejspíš jen dohrával. Do druhé půle jsem sestavu prostřídal a obraz hry se trochu změnil. Šance na vstřelení třetího gólu jsme však měli. V závěru jsme sice ztratili koncentraci, z čehož pramenila chyba, po které jsme dostali gól na dva jedna, jinak si ale myslím, že jsme zápas měli pod kontrolou a vyhráli zaslouženě."

Vladimír Hruška (trenér Bohemians B): "Pro nás to byla velice užitečná příprava. Do kádru přišlo jedenáct hráčů z našeho dorostu a mohli jsme si ověřit, jestli na třetí ligu budou mít nebo ne. Rozdíl ve výkonu obou týmů byl patrný. Kluci, kteří dosud hráli pouze dorosteneckou ligu, si vyzkoušeli, že třetí liga dospělých je o něčem jiném. Pokud se však chtějí v ČFL nebo i ve vyšších soutěžích prosadit, musí takovéto zápasy podstoupit. V první půli jsme hráli poněkud ustrašeně. Po přestávce už to bylo z naší strany lepší, i když musíme vzít v úvahu, že domácí trenér sestavu značně obměnil."

FC Písek – Bohemians Praha B 2:1 (2:0)

Góly: 9. (11) Presl, 34. Ulbrich – 87. Štěpánek. Rozhodčí: Matyš – Toucha, Žemlička. Bez karet. Diváků: 200.

Písek: Satrapa (70. Vojtíšek) – Benetka (60. Sigmund), Běloušek, Vacovský (20. Hajdo), Sajtl (46. Petřík) - Wermke (46. Hrachovec), Holý, Presl, Valenta (64. Sigmund) - Froněk (70. Voráček), Ulbrich. Trenér Nousek ml.

Bohemians B, 1. poločas: Kouba - Lehovec, Václavík, Pokorný, Freisler- Marhoul - Nátr, Novák, Musil, Hlinák - Peričevič.
2. poločas: Kouba – D. Vala, P. Vala, Dostál, Jirsa - Farkaš - Ogiomade, Begič, Novák (60. Šumilov), Seniv - Štěpánek. Trenér Hruška.

Napsal(a) Michal Havelka | Foto Jan Škrle
 


 
Reklama