Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Legionáři si složili vlastní tým. Po T. Svinech přehráli i Roudné

 
středa, 27. května 2020, 21:23

České Budějovice – Fotbalová stopka vystavená koronavirovou epidemií platila i pro hráče hrající nižší soutěže v Rakousku. Trénovat museli individuálně, ale teď, po uvolňování všech opatření, sestavili vlastní mužstvo a obráží s ním jihočeské trávníky. První dva zápasy už mají úspěšně za sebou.

„Mužstvo dáváme dohromady s Pepou Příhodou,“ prozradil útočník Ondřej Hačka, bývalý kanonýr Roudného a Třeboně. „Do Rakouska pojedeme poprvé asi až v polovině června, tak jsme se s klukama domluvili, že dáme dohromady tým a zatím si sjednali pět zápasů. První jsme hráli v T. Svinech, teď v Roudném, pak nás čeká Třeboň, Č. Krumlov a Hluboká,“ poznamenal Hačka, že jenom trénovat se jim nechtělo. „Máme dva hráče na střídání a nepotřebujeme ani trenéra,“ dodal s úsměvem.

Napoprvé přehrál legionářský výběr lídra A třídy Trhové Sviny 7:1 a kvalitu potvrdil i v úterním střetnutí v Roudném, kde deklasoval malšany 8:0. K dispozici měl sestavu Beránek – Sláma, Schön, Lerch – P. Svoboda, Příhoda, Slavík, O. Svoboda, Jasanský – Radouch, Hačka, dále Leština, Dudák (s letmým střídáním).

Roudenští stačili silnému soupeři, na jehož hru byla radost pohledět, vzdorovat jen první poločas. Druhý se proměnil v exhibici „Rakušanů“, za které skórovali třikrát kanonýři Hačka s Radouchem, po jednom gólu připojili Jasanský a Příhoda.  „S tak vysokým vítězstvím jsem nepočítal. Čekal jsem, že nás Roudné pozlobí daleko víc,“ uvedl Hačka, jenž se s týmem představí už v pátek podvečer v Třeboni (18).

Než se hráči opět rozprchnou do rakouských klubů, rádi by sehráli ještě další dva zápasy ve volných termínech 6. a 12. června. „Nejlépe z krajského přeboru,“ doplňuje Hačka, jehož mohou případní zájemci kontaktovat na mobilním telefonu 777 281 152.

Nadcházející soupeři XI. legionářů

Pá 29. 5. 18:00 Jiskra Třeboň

Út 2. 6. 18:00 Slavoj Č. Krumlov

Pá 5. 6. 18:00 TJ Blatná

Út 9. 6. 18:00 TJ Hluboká n. Vlt.

Legionáři před zápasem s Roudným. Zleva stojí Martin Dudák, Michal Schön, Tomáš Leština, Pavel Svoboda, Josef Příhoda, Martin Jasanský, Karel Sláma. Vpředu jsou Ondřej Hačka, Martin Slavík, Ondřej Svoboda, Daniel Lerch, David Radouch, Štefan Beránek.

Napsal(a) Michal Průcha | Foto Ján Honza
 


 

Reklamní sdělení

Reklama