Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Dražice remizovaly ve Vimperku, ale o náskok na čele nepřišly

 
úterý, 11. dubna 2017, 10:19

V dalším kole I. A třídy se Dražice představily ve Vimperku. Domácí se pohybují ve spodní části tabulky a rozdíl 22 bodů předurčil svěřence hrajícího trenéra Miloše Veselého do role favorita.

A právě zápasy s relativně slabšími soupeři bývají ošidné. Přesto jsme hosté lepší vstup do hry. Už ve 4.min. po rohovém kopu Veselého orazítkoval břevno domácí branky hlavou Kromka. A v 9.min. se už prvně radovali, Horka se na levé straně zbavil kličkou obránce a nacentroval před branku. Tam Bareš zkušeně přenechal balon kanonýru Kromkovi, který nezvykle levou nohou vymetl pravou šibenici Hrubého branky – 0:1.

I v dalším průběhu Dražice zcela ovládaly hru. V 18. min. Bareš prudce vystřelil ze středu velkého vápna, ale domácí gólman stačil střelu vytěsnit mimo. V 19. min. obral o balon D. Štecher Blahouta a ideálně vysunul po levé straně Veselého. Ten postupoval sám proti brankáři, ale jeho lob zamířil nad branku. Podobnou šanci měl i Petr Novotný ve 23. min., ale místo střely volil ještě přihrávku, která  mu však nevyšla podle představ a bylo po naději... Svou další gólovku nedokázal zužitkovat P. Novotný ani ve 32. min. Dostal pěknou přihrávku od Horky na penaltu, ale střela z jedné šla nad.

Po řadě promarněných gólovek zahřmělo na opačné straně. Vpravo se uvolnil Ketzer a přetáhl centr napříč dražickým vápnem. Na levé straně nezachytil Pfeifer náběh Pankratze, který střelou k tyči překonal Baku a bylo srovnáno – 1:1. Ještě do konce prvního dějství mohli jít hosté opět do vedení, ale hlavička Schloffa po přímém kopu Vlašína se opět odrazila od břevna domácí svatyně.

Do druhé půle nastupovaly Dražice s vědomím, že jsou lepším mužstvem a naváží na spoustu brankových příležitostí z prvního poločasu. Na hřišti už ale rozdíl tak patrný nebyl. Vyrovnávací gól vlil domácím do žil chuť poprat se s favoritem o dobrý výsledek. „Nutno podotknout, že měli na své straně silného spojence, nebudu specifikovat, zda mám na mysli domácí diváky nebo rozhodčího…,“ poznamenal Lubomír Kolář, vedoucí mužstva Dražic.

V 51. min. zpracoval Pfeifer balon tak nešťastně, že mu odskočil přímo na kopačku Pankratze. Jeho tvrdá střela se nevešla mezi tyče. V 56. min. se opět radovali hráči Dražic. Centr z přímého kopu Veselého zamířil do vápna domácích, tam svedl vítězný souboj s brankářem Kromka a vsítil, bohužel nebyl gól uznán pro údajné postavení mimo hru. Z rozhodnutí byli překvapení i domácí hráči… V 57. min. musel předvést své kvality brankář Baka, který hasil ojedinělý brejk domácího Blahuta a skvělým zákrokem mu šanci překazil. V 68.min. hlavičkoval po centru J. Štechera Kromka mimo, neujala se ani střela Horky v samém závěru utkání a tak zápas skončil dělbou bodů.

Úsměvná perlička po závěrečném hvizdu: na otázku, proč rozhodčí zkrátil zápas o 2,5 minuty, odpověděl, že si špatně zapnul hodinky…

Michal Uhlík, trenér Vimperka: „V prvním jarním domácím zápase jsme přivítali fotbalisty z Dražic, kteří vedou suverénně tabulku. Chtěli jsme co nejméně chybovat a nenabízet hostům možnosti ke skórování. To se nám poměrně dařilo a uhráli jsme cenný bod, kterého si vážíme. Nezačali jsme moc dobře a brzy inkasovali, kdy jsme nechali zbytečně po lajně projít hostujícího hráče, který odcentroval na Kromku, který se v těchto situacích nemýlí. Nám se ale podařilo ještě v prvním poločase vyrovnat, kdy krásný gól dal Venca Pankratz. Druhý poločas jsme měli velikou šanci Vencou Blahoutem, který ale gól nedal. V utkání již žádný gól nepadl a my si tak připsali do tabulky důležitý bod.“

Lubomír Kolář, vedoucí mužstva Dražic: „Odjížděli jsme sice pouze s bodíkem, ale vzhledem k vývoji ostatních zápasů jsme udrželi desetibodový odstup i nadále. Za remízu jsme si mohli sami, rozhodnuto mělo být už po první půli, kdy jsme jasně dominovali, ale bohužel bez brankového vyjádření. V dalším utkání přivítáme v sobotu na domácím trávníku Vodňany a věřme, že dokážeme dát nějaký ten gól, abychom mohli vítězství darovat našemu zdravotníkovi M. Ursacherovi k oslavě kulatin.“

Šumavan Vimperk – TJ Dražice 1:1 (1:1)

Góly: 37. Pankratz – 9. Kromka. Rozhodčí: Rinth - Novotný, Ťupa. ŽK: 2:5. Diváků: 160.

Vimperk: Hrubý – Děd, Sedláček, Pospíchal, Čech, Podskalský, V. Blahout, Vondrášek, Pankratz, Ketzer, Samohejl (84. Sýs).

Dražice: Baka – Pfeifer (76. J. Štěcher), Vlašin, Hořejší, Horka, D. Štecher, Schloff, Veselý, Bareš, Kromka, P. Novotný (84. K. Novotný).  

Napsal(a) Lubomír Kolář | Foto Zdeněk Formánek