Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Virtuální derby pomohlo dobré věci

 
úterý, 26. května 2020, 10:36

Vimperk/Čkyně – Také na okresní a krajské fotbalové soutěže dolehla aktuální situace kolem koronaviru a jarní část všech amatérských soutěží byla zrušena. Zástupci dvou lokálních týmů TJ Šumavan Vimperk a SK Čkyně se tento čas rozhodli využít k dobrým skutkům - společnými silami připravily na sobotu 16. května Derby, které svět neviděl!

Ačkoliv oba týmy hrají v jiné soutěži, na hřišti se díky úzkým vazbám mezi oběma mužstvy potkaly už mnohokrát. V tomto případě ale nešlo o reálné utkání, nýbrž o charitativní projekt. Ve spolupráci se spolkem MISSION Vimperk připravili imaginární stadion s 5 tribunami pojmenovanými po významných osobnostech obou klubů (Augustin Pokorný, Zdeněk Nezbeda, Petr Benda, Vladimír Churavý, Jaromír Kainc) a každý zájemce si mohl pořídit vstupenku v hodnotě 50 nebo 100 Kč.

Těch se nakonec prodalo celkem 358 a výtěžek činí neuvěřitelných 25 402 Kč. Ten byl věnován Domu klidného stáří v Pravětíně, nejen jako pomoc tamním obyvatelům, ale i těm, kteří se o ně v této složité době starali a starají.

Je skvělé, že tato složitá doba přinesla i velkou vlnu solidarity včetně tohoto projektu. Pevně ale věříme, že se život už brzy vrátí do normálu a fotbal bude rozdávat radost opět ze hřiště.

Při předání vybrané částky se v Pravětíně sešli (zleva) za SK Čkyně Jan Děd a Patrik Krull, ředitelka Domu klidného stáří v Pravětíně Mgr. Dana Marková, zástupce MISSION Vimperk Šimon Blaschko a zástupce TJ Šumavan Vimperk Michal Uhlík.

Tisková zpráva | Foto Petra Králová