Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Vítězný vstup Písku do Letní ligy. Benešov srazily dva góly v závěru

 
sobota, 23. května 2020, 19:50

Benešov – Do Letní ligy poprvé zasáhli také fotbalisté Písku. Na úvod se představili v Benešově a v utkání bohatém na góly zvítězili 4:2.

První poločas se hrál za deště, navzdory podmáčenému trávníku se ale hrál docela pohledný kombinační fotbal. Skóre otevřel již v 10. minutě písecký Tomáš Valenta, jenž z velké dálky přehodil v rozehrávce chybujícího domácího brankáře Tetoura. Na domácí odpověď se čekalo jen devět minut. Centr z pravé strany uklidil na zadní tyči do brány ostřílený kanonýr Richard Kalod a bylo srovnáno.

Ve 22. minutě zužitkoval křížný pas Holého kapitán Antonín Presl, jenž pohotově přehodil obloučkem vybíhajícího benešovského gólmana, a Písek znovu vedl. Další branka už do poločasu nepadla a do druhé půle tak Jihočeši vstupovali s jednobrankovým náskokem.

Rozhodnutí v poslední desetiminutovce

Nad benešovským stadionem přestalo pršet, což zřejmě fotbalistům nevyhovovalo, neboť ve druhých pětačtyřiceti minutách se již nehrál tak hezký fotbal jako v prvním dějství. Benešov se tlačil za vyrovnáním. Hostující obránci dvakrát zachraňovali situaci na brankové čáře, v době sílícího tlaku domácích ale udeřilo na druhé straně.

Deset minut před koncem se Wermke ocitl sám před náhradníkem Schummerem, ale ten stačil zasáhnout.  Zimní posila Písku se prosadila o dvě minuty později. Roman Wermke se ve vápně obtočil mezi třemi obránci a tečovanou střelou si připsal premiérový zásah v žlutomodrých barvách – 1:3. Hned o minutu později ale znovu zadělal na drama svým druhým gólem agilní Richard Kalod, který po centru Engelmana překonal zblízka střídajícího brankáře Vojtíška.

Poslední slovo si však vzal písecký Dominik Hajdo, který z dorážky upravil na konečných 2:4. V úplném konci neproměnil brejk Froněk a v nastavení byl Kalod krůček od hattricku.

Milan Nousek (trenér Písku): „S výsledkem jsme samozřejmě spokojeni, s předvedenou hrou už méně. V naší hře bylo hodně nedostatků a náš výkon se zdaleka neblížil těm, které jsme předváděli na podzim nebo také v prvním jarním soutěžním zápase. I když první poločas měl chvílemi parametry, jaké bychom si představovali, k ideálu jsme měli daleko. Čtyři vstřelené góly, to je sice hezká bilance, řadu dalších akcí jsme ale nedokázali dotáhnout do zakončení. Rozhodně máme na čem pracovat, abychom se dostali do formy, ve které jsme byli.“

SK Benešov – FC Písek 2:4 (1:2)

Góly: 19. a 83. Kalod – 10. Valenta, 22. Presl, 82. Wermke, 87. Hajdo. Rozhodčí: Garaja – Žaba, M. Filip. ŽK: 0:1 (Holý). Hráno bez diváků.

Benešov: Tetour (46. Schummer) – Lupač, J. Vosáhlo, D. Filip, Pedro, Ježdík, Turek, Dufek, Kalod, Vrňák (64. Krasnjanyk), Srb (64. O. Vosáhlo). Trenér Josef Laštovka.

Písek: Satrapa (71. Vojtíšek) – Benetka (65. Sajtl), Běloušek, Vacovský, Hajdo – Kulík, Holý (46. J. Held) – Wermke, Presl (46. Ulbrich), Valenta (46. Froněk) – Voráček. Trenér Milan Nousek ml.

Napsal(a) Michal Havelka | Foto Jan Škrle