Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Daniel Pekař začínal s focením na Svépomoci. Mike Tyson mu zapózoval na společný snímek

 
sobota, 23. května 2020, 15:32

Tábor – Portál Jihočeský fotbal spolupracuje s několika fotoreportéry z našeho kraje. Jedním z nich je Daniel Pekař, který s foťákem v ruce rozjel už druhou dekádu. Rodák z Tábora právě dnes slaví šestadvacáté narozeniny. Sobotní dopoledne strávil focením Letní ligy v Benešově.

Dane, od kdy ses vrhnul na focení? Jak dlouho už fotíš?
Fotím od roku 2008, tedy už dvanáct let. Jezdili jsme s mladším bráchou na fotbalové zápasy. Postupem času jsem získal ke sportu vztah, který mi zůstal dodnes. 

Kdo tě přivedl k fotografování?
Bylo to na žádost táty, abych se věnoval sportovní činnosti, protože v mladí sám hrál aktivně fotbal.

Vzpomeneš si na první akci?
Moje první velké akce se odehrály na táborské Svépomoci při zápasech FK Tábor.

Často jsi k vidění s foťákem doma v Táboře a na celém okrese. Máš nějaký oblíbený klub, který pravidelně navštěvuješ?
Mezi moje oblíbené fotbalové kluby patří především Sokol Lom, Spartak Soběslav a samozřejmě FC MAS Táborsko. Rád vyrážím na první ligu do Č. Budějovic a občas do Příbrami.

Co tě na focení nejvíc baví?
Zachytit především nečekané a překvapivé momenty.

V záběru nemáš jen fotbal. Které další sporty navštěvuješ?
Kromě fotbalu navštěvuji hokejové zápasy především Motoru Č. Budějovice, HC Tábor a OLH Spartak Soběslav.

Navštěvuješ nejen sportovní, ale i kulturní akce. Sbíráš společné fotky se známými osobnostmi, které se s tebou ochotně vyfotili. Která tě nejvíc potěšila?
Posledních pět let mě začaly zajímat známé osobnosti v oblasti kultury, se kterými si rád pořizuji fotky. Nejvíce mě potěšila společná fotka s boxerem Mikem Tysonem.

Našel se někdo, kdo by pózování odmítl?
Ano našel, ale nechci je jmenovat.

Jak jsi trávil domácí karanténu bez veškerého sportu? Byla to nuda?
Trávit karanténu takto dlouhé období bez jakékoliv aktivity a účasti na sportovních, nebo kulturních akcí není skutečně nic jednoduchého, protože člověk musí složitě přemýšlet, co s volným časem. Skutečně to byla nuda. Snažil jsem se venku pořídit fotodokumentaci na volně přístupných kulturních památkách.

Co máš v plánu v následujících měsících?
Ve zbytku jara se chci věnovat focení přípravných zápasů a případně mimořádných turnajů, které nahrazují dohrání nižších soutěží.

Napsal(a) Michal Průcha | Foto archiv Daniela Pekaře
 


 
Reklama