Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Po dlouhém půstu Písečtí prohráli s Vyšehradem

 
úterý, 19. května 2020, 23:22

Praha/Strahov - FC Písek v prvním přípravném utkání podlehl na strahovském stadionu druholigovému Vyšehradu 0:5.

Fotbalisté Písku se v úvodním přátelském střetnutí po přerušení zaviněném pandemií představili v úterý 19. května 2020 v Praze, kde nestačili na jedenáctý tým druhé ligy.

„Šemíci“ z Vyšehradu měli za sebou utkání s Příbramí, v němž prohráli 1:2. V samotné přípravě jsou Pražané ve finiši a duel s Pískem byl pro ně generálkou na znovuzahájení FNL, do které vstoupí za týden v Sokolově.

V prvních minutách se hráči Písku před prázdnými ochozy hledali, ale zakrátko srovnali s domácími krok a tlačili se dopředu. Po dvaceti minutách dokonce mohli jít po akci Froňka s Valentou do vedení, ale chyběl potřebný důraz před brankou vyšehradského Otáhala. Z protiútoku naopak udeřil Vyšehrad a zásluhou Suchana šel do vedení.

Nástup do druhé polovinu patřil Vyšehradu (v sestavě s exbudějovickými Poučkem a Nitrianským) a po hlavičce Suchana a voleji Čvančary v rozmezí tří minut zvýšil už na 3:0. Čtvrtý zásah přidal vyšehradský kapitán Pouček a na 5:0 završil střídající mladíček Alexandr. V samém závěru mohl zaznamenat čestný úspěch Hrachovec, ale nastřelil jen tyč prázdné branky.

„Soupeř nás předčil především ve finálové fázi, v klidném zakončení. Také se projevilo, že Vyšehrad je s přípravou někde jinde, zatímco my máme po dlouhé pauze za sebou čtyři tréninky, někteří ani to ne. První poločas nevyzněl až tak jasně, dokonce jsme měli blízko k vedoucímu gólu. Směrem dopředu jsme byli nebezpeční a několikrát zahrozili. Po přestávce se ukázala kvalita soupeře, který využil našich chyb. Na některých našich hráčích se projevila únava,“ hodnotil při zpáteční cestě z Prahy kouč Písku Milan Nousek ml.

FC Slavoj Vyšehrad – FC Písek 5:0 (1:0)

Góly: 25. a 49. Suchan, 52. Čvančara, 72. Pouček, 80. Alexandr.

Vyšehrad: Otáhal – Nitrianský, Kodr (62. Drozda), Rothe, Jablonský (62. Laňka) – Černý (50. Kozel), Kokorovič – Vejvar (62. Zinhasovič), Suchan (62. Alexandr), Pouček – Čvančara.

FC Písek: Satrapa (67. Vojtíšek) – Sajtl (60. Hajdo), Běloušek (46. Vacovský), Vávra, Holý (46. Benetka) – Wermke (46. Hrachovec), Presl (46. Kulík), J. Held (60. Petřík), Valenta (46. Voráček) – Ulbrich, Froněk (67. Sigmund).

Napsal(a) FC Písek | Foto FC Písek