Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Volné místo v divizi může spustit dodatečné postupy

 
úterý, 19. května 2020, 12:11

Jihočeský kraj – Ani když se nehraje o body, nebude mít krajská STK klid. I přes předčasné ukončení sezony kvůli epidemii koronaviru zřejmě dojde v kraji na dodatečné postupy mužstev do vyšších soutěží. Může za to dobrovolný odchod Sokola Čížová z celostátní divize.

Protože funkcionáři Čížové rozhodli, že budou místo divize v příští sezoně hrát I. B třídu, otevřela se možnost postupu hned trojici mužstev ze všech krajských soutěží.

Volné místo v divizi by mohl zaplnit jeden ze čtyř prvních celků krajského přeboru v následném pořadí 1. FK Olešník (postup vloni odmítl), 2. Slavoj Č. Krumlov (divizi hrál před dvěma roky), 3. Sokol Lom či 4. FK Protivín. Nárok na případný postup mají pouze družstva do čtvrtého místa.

„Krajský přebor by se doplnil dle soutěžního řádu, článku 21. Kluby postupně oslavujeme. Teď čekáme na odpověď od funkcionářů prvních dvou týmů. Pokud by na postup nereflektovali, oslovíme postupně další celky do čtvrtého místa. Když by ani jedno mužstvo nemělo zájem postoupit, zůstane vše při starém,“ vysvětlil předseda STK Vladimír Eibl.

Suma sumárum – Pokud by nikdo z vedoucího kvarteta po podzimní části nedohrané sezony 2019/2020 nekývl na nabídnutou účast a uvolněné místo pro Jihočechy v divizi, nebude se postupovat ani v oblastních třídách. Divize A by se doplnila nováčkem z jiného kraje.

Dojde na Týn a Strunkovice?

Krajský přebor by v případě dodatečného postupu jednoho ze čtyř týmů do divize musel být doplněn a postupové dveře by se otevřely pro suverénní podzimní dvojici z I. A a I. B třídy.

Po několikaletém snažení by se povedlo postoupit FK Olympie Týn nad Vltavou. Za podzimní výkony v I. A třídě (sk. B) a skvělou bilanci 12 výher v řadě a jedné remízy s druhou Hlubokou by si to bezesporu zasloužil. Dostal by tak předčasný dárek k jubilejnímu stoletému výročí od založení klubu (1921), který oslaví příští rok.

Stejně skvělou vizitkou mimořádných výkonů se může pochlubit v I. B třídě strunkovický Blaník. V odehrané podzimní části ztratil body jen jednou a s náskokem čtyř bodů bezpečně vyhrál první polovinu skupiny B. Na čele nasbíral nejvíce bodů ze všech čtyř skupin (37 z možných 39). Do I. A třídy by postoupil poprvé v historii.

Termín zaslání přihlášek do soutěží Jč. KFS je 12. června 2020. „Zatím je vše otevřené a předčasné. Kluby mají dostatek času k poslání přihlášek,“ dodal Vladimír Eibl.

Napsal(a) Michal Průcha | Foto Petr Vlasák