Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Bernartičtí uhájili druhé místo. Sezimoústecký Sokol vyrovnával až v závěru

 
pondělí, 10. dubna 2017, 20:49

V 16. kole krajské I. A třídy hostovali Bernartičtí u soupeře, který má velmi dobrou jarní výkonnost a šlape jim ve výsledkové tabulce na paty. Utkání druhého a třetího týmu v tabulce bylo určitě zajímavou konfrontací sil obou pronásledovatelů dražického lídra soutěže.

V prvním poločasu byla hra jednostranná. Domácí byli podstatně lepší na míči a měli ho většinu času v držení. Hosté pozorně bránili a eliminovali tak tlak soupeře již v zárodku důsledným obsazováním klíčových hráčů a do nějaké vyložené šance je nepouštěli. Poločas tedy skončil bezbrankově. Druhý poločas již nabídl jiný obrázek, Domácí se již do koncovky příliš netlačili, i když měli díky otevřenější obraně Bernartických více gólových příležitostí než v první části hry. V držení míče byli stále lepší. Hosté využívali k ohrožení brány soupeře brejky a jeden se jim povedl. Ujali se překvapivě vedení, to mohli ke konci zápasu ještě pojistit, avšak v koncovce již neuspěli. Naopak domácí zmobilizovali všechny své síly a minutu před koncem utkání se jim podařil stav zápasu srovnat.

Od počátku bylo jasné, kdo bude v utkání tahat za kratší konec. Domácí na Bernartické vlétli a svou až strojovou kombinační hrou je zcela jasně přehrávali. Hosté ale velmi dobře zahušťovali střed pole, vysoko domácí napadali a důsledně obsazovali jejich klíčové hráče. Tím je vlastně do šancí a na dostřel své brány příliš nepouštěli. V první šanci se ocitli domácí v 9. minutě, kdy stoper Novák odhlavičkoval míč z brankové čáry do bezpečí. V 19. minutě prudkou Šmídovu střelu k pravé tyči bernartický gólman Tomáš Fučík chytil. Kutnerova střela ve 25. minutě skončila nad bránou.

K prvnímu většímu ohrožení domácí svatyně se hosté dostali vlastně až po půlhodině hry. To unikl zleva Rakovan a jeho přihrávku od brankové čáry přes celé pokutové území nezachytil Suchopár a míč skončil za brankovou čárou v autu. Šmídova střela z levé strany v 35. minutě skončila vedle vzdálenější tyče. Poslední střelecký pokus Kloboučníka ve 44. minutě skončil též vedle brankové konstrukce. Poločas utkání, kdy byli většinu času na míči a aktivnější domácí, skončil tedy bez gólů.

Druhou část utkání začali domácí opět svižně a vypracovali se dvě gólové příležitosti, které jim však zhatil opět velmi dobře chytající kapitán Bernartických Tomáš Fučík. V 50. minutě vysunul kreativní Šmíd mezi beky Bartáčka, který však zakončoval slabě a míč v pohodě chytil dobře postavený a předvídající gólman do svých rukavic. O minutu později zahrozil z pravé strany Hoffmann, byl avšak již ve značném úhlu a jeho střelu gólman tělem vykryl. V 56. minutě pronikl do pokutového území Šmíd, ale jeho slabá střela Fučíka neohrozila a skryl ji ve svých rukavicích. V 63. minutě skončila Bartáčkova střela nad bránou a následnou Hladíkova ránu spolehlivý bernartický gólman chytil.

Hosté se dostali až v 65. minutě ke střeleckému pokusu. Mrkáčkův oblouček skončil jen těsně nad břevnem na síti. V 67. minutě Irsovu bombu z velké vzdálenosti Tomáš Fučík lapil. Brejk se hostům konečně povedl v 69. minutě a profitovali z něj prvním gólem v utkání. To z pravé strany unikl Rakovan a jeho přihrávku do ohně před branku napálil atakovaný Václav Homola do sítě za záda Sedloně - 0:1.

Tento moment ještě víc zmobilizoval síly domácích zabojovat o lepší výsledek. V 71. minutě vyhlavičkoval míč od brankové čáry opět Novák po Kutnerově dobře provedeném trestném kopu. Obrovskou šanci na pojištění výsledku měl v 84. minutě dobře hrající Rakovan. Ťupa mu totiž poslal do šance nádhernou přihrávku. Jeho střelu u pravé tyče však Sedloň vyškrábl z brankové čáry a uchránil tak domácí asi před rozhodujícím okamžikem v utkání. Trantinův trestný kop k levé tyči v 87. minutě domácí gólman chytil.

V 89. minutě se domácí mohli konečně radovat. To hosté nechali více prostoru Šmídovi, který míč perfektně dal mezi beky Milanu Barteskovi, který se s míčem šikovně otočil a přesnou technickou střelou k levé tyči i přes vynikající reakci bernartického gólmana rozvlnil síť - 1:1. Sezimovoústečtí se ještě vehementně vrhli do koncovky s touhou rozhodnout utkání ve svůj prospěch i přes nastavení zápasu o dvě minuty se jim to již nepodařilo.

Domácí odehráli velmi dobré utkání, ve kterém je zradila pouze koncovka. Hosty opět podržela jejich stálice v bráně. Bernartičtí toto pro ně velmi prestižní utkání nepřijeli prohrát a tomu také uzpůsobili svůj způsob a taktiku boje. Přes stálý tlak soupeře v obranné činnosti obstáli a bod nakonec získali, i když při troše štěstí v závěru zápasu mohli mít překvapivě oba. Domácí si ale za náročnou ofenzivní a divácky atraktivní hru předvedenou v tomto zápasu prohrát nezasloužili.

Příští zápas odehrají Bernartice v neděli 16. dubna na svém trávníku v 16:30 hod. a čeká je šumavský soupeř z Vimperka.

Sokol Sezimovo Ústí – Sokol Bernartice  1:1 (0:0)

Branky: 89. Barteska - 69. Václav Homola. Rozhodčí: Kříž ml. - Valeš, Kollmann. DFA: Makovička. ŽK: 5:3 (20. Šmíd, 75. Hladík, 80. Barteska, 83. Sazma, 87. Aleš Kutner - 42. Vít Fučík, 75. Kukrál, 80. Rakovan). Diváků: 100.

Sezimovo Ústí: Sedloň - Bouška, Sazma, Patrik Vilímek (K) - Barteska - Pěknice (56. Irsa), Šmíd, Aleš Kutner, Jiří Bartáček (88. Petr Kutner) - Nikl (56. Hladík), Hoffmann. Hrající trenér Milan Barteska.

Bernartice: Tomáš Fučík (K) - Ťupa, Novák, Trantina, Tomáš Češka - Kukrál, Kloboučník - Mir. Suchopár (59. Mrkáček), Vít Fučík (68. Daniel Homola), Václav Homola - Rakovan. Trenéři Petr Vašíček a Pavel Schorník.

Napsal(a) Jan Šerhant | Foto Jan Škrle